Trabzonspor Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na teknik direktör dayanmıyor

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na teknik direktör dayanmıyor

11.11.2015 - 17:08 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na teknik direktör dayanmıyor. Bordo-mavililer, teknik direktör Şota Arveladze'yle de yollarını ayırdı.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğluna teknik direktör dayanmıyor

Trabzonspor'un 15. başkanı olan ve 2.5 yıla yakın bir süredir görevde olan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün tarihinde kısa sürede en çok teknik adam değiştiren başkan oldu. Görev süresinin 890 gününü geçiren başkan Hacıosmanoğlu, söz konusu dönemde 6. kez teknik adam değişikliğine giderek tarihe geçti.

Haberin Devamı

TOLUNAY KAFKAS'LA ÇALIŞMADAN GÖNDERDİ

Trabzonspor'da başkanlığa 26 Mayıs 2013 tarihinde seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk olarak 2012-2013 sezonunda Şenol Güneş'in istifasının ardından anlaşılan teknik direktör Tolunay Kafkas'ın görevine son verdi. Başkanlık koltuğuna oturmadan, teknik direktör Kafkas'ın görevine son veren Hacıosmanoğlu, 2013-14 sezonuna pilot takımından 1461 Trabzon'un teknik direktörü Mustafa Akçay'ı göreve getirdi. Sezona Akçay ile başlayan Trabzonspor, 20 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. İlk 20 haftada 29 puanla 9. sırada yer alarak ligin zirvesiyle arasındaki puan farkını 15 çıkartarak ligde zirve yarışından uzaklaşmıştı. Akçay, Avrupa'da ise takımı yenilgisiz bıraktı.

Haberin Devamı

HAMİ MANDIRALI BAŞARILI OLSA DA DEVAM ETMEDİ

Ligin 20. haftasındaki 4-2'lik Akhisar Belediyespor yenilgisi sonrası, Akçay'ın takımdan ayrılmasıyla göreve gelen teknik sorumlu Hami Mandıralı ile yükselişe geçen Trabzonspor, ligi 4. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan katılmaya hakkı kazandı. Buna rağmen İbrahim Hacıosmanoğlu, yeni sezona Mandıralı ile devam etmeyerek Cezayir Milli Takımı Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'i göreve getirdi.

Mandıralı, görevde bulunduğu dönemde disiplinsiz davranışları nedeniyle Colman ve Zokora'yı kadro dışı bırakmış, Janko, Malouda gibi oyunculardan da performansları nedeniyle faydalanmayarak alt yapıdan yetişen oyunculara forma şansı vermişti. Ligde 14 karşılaşmaya çıkan Mandıralı 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 1'i hükmen olmak üzere 2 mağlubiyet alarak 24 puan toplamıştı.

EN ÇOK ONU İSTEDİ AMA EN KISA O KALDI

2014-15 sezona Hami Mandıralı ile devam etmeyerek takımın başına Vahid Halilhodzic'i büyük umutlarla getiren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na en az ise dostum diye hitap ettiği Boşnak teknik adam dayandı. Sezon başında yapılan flaş transferleri Halilhodzic'e emanet eden bordo-mavili takım, aradığı başarıyı yakalayamadı. Ligde 8 hafta takımın başında kalabilen tecrübeli teknik adam 8 maçta 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Halilhodzic, döneminde 10 gol atan Trabzonspor kalesinde 11 gol gördü. Boşnak teknik adam 9 puan toplayarak takımı 12. sırada bıraktı.

Haberin Devamı

ERSUN YANAL YENİ SEZONU GÖREMEDİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Vahid Halilhdozic'in ardından göreve getirdiği Ersun Yanal ile yeni sezona başlamadı. Yanal'ın yeni sezon hazırlıklarına kısa bir süre kala bordo-mavili kulüple yollarını ayırmasının ardından takımı hazırlık kampına görevinden ayrılan teknik direktör Şota Arveladze'yi getirirken, Trabzonspor'da birçok sorun patlak verdi. Avrupa kupalarından elenen Karadeniz ekibi ligin ilk 4 haftasında başarılı sonuçlar alsa da, geri kalan bölümde bekleneni veremedi. 5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak olan kongreye günler kala Trabzonspor, teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayırdı.

190 GÜNDE BİR TEKNİK ADAM DEĞİŞTİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, görevde bulunduğu sürece 6 teknik adam gönderirken, 5 teknik adamla çalıştı. Sadri Şener yönetiminin göreve getirdiği Tolunay Kafkas ile çalışmadan yollarını ayıran Hacıosmanoğlu, Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve Şota Arveladze ile yollarını ayırdı. Bordo-mavili kulübün başkanı Hacıosmanoğlu, 890 günlük görev süresi boyunca 5 teknik adamla çalışarak, ortalama 190 güne yakın bir süreye bir teknik adam sığdırmış oldu.