Trabzonspor Trabzonspor - Ç.Rizespor: 4-1

Trabzonspor - Ç.Rizespor: 4-1

23.12.2018 - 18:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor, ligin dibinden kurtulmak isteyen Çaykur Rizespor'u dağıttı: 4-1. Abdülkadir müthiş performansını 2 golle süsledi.

Trabzonspor - Ç.Rizespor: 4-1

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor'a fark attı: 4-1.

Haberin Devamı

Medical Park Stadı'nda oynanan karşılaşmada bordo-mavili takımın gollerini 24 ve 67'de sahanın yıldızı Abdülkadir, 79'da Rodallega ve 90+3'te Nwakaeme attı. Konuk takımın tek sayısı 84'te Aminu'dan geldi.

Bu sonuçla sezonun ilk yarısını 29 puanla tamamlayan Trabzonspor, lider Medipol Başakşehir'le puan farkını 6'ya indirdi. Çaykur Rizespor ise 12 puanla son sırada kaldı.

Stat: Medical Park
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Onazi (Dk. 32 Kucka), Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür (Dk. 88 Abdulkadir Parmak), Nwakaeme, Amiri (Dk. 78 Ekuban), Rodallega Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan (Dk. 46 Ujkani), Orhan Ovacıklı (Dk. 78 Robin Yalçın), Brabec, Saadane, Mehmet Uslu, Abdullah Durak (Dk. 46 Mustafa Saymak), Petrucci, Umar, Boldrin, Samudio, Muric
Goller: Dk. 24 ve 67 Abdülkadir Ömür, Dk. 79 Rodallega, Dk. 90 4 Nwakaeme (Trabzonspor), Dk. 84 Umar (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 74 Mustafa Saymak, Dk. 90 6 Boldrin (Çaykur Rizespor), Dk. 89 Ekuban, Dk. 90 Kucka, Dk. 90+6 Abdulkadir Parmak, Dk. 90+7 Kamil Ahmet Çörekçi (Trabzonspor)

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta Hosseini ile girdiği ikili mücadeleyi kazanan Muric, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak son anda araya giren Hüseyin Türkmen, tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

7. dakikada Samudio'nun ara pasında sol çaprazda topla buluşan Boldrin'in kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'a çarparak kornere çıktı.

24. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Soldan ceza alanına girerek rakiplerinden sıyrılan Novak'ın pasında, yakın mesafeden Abdülkadir Ömür, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlığı filelere gönderdi: 1-0.

32. dakikada Trabzonspor'da sakatlanan Onazi'nin yerine Kucka oyuna dahil oldu.

33. dakikada Umar'ın ceza yayı içinden şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu üsten kornere attı.

42. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Gökhan Akkan sol tarafına doğru gelen topu yatarak kornere çeldi.

Haberin Devamı

52. dakikada Muric'in ceza yayı yakınından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır yatarak topu kontrol etti.

67. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Yusuf Yazıcı'nın soldan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza alanı dışındaki Abdülkadir Ömür'ün önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda yerden seken top ağlarla buluştu: 2-0.

69. dakikada Boldrin'in sağdan kullandığı serbest atışta, arka direkte Brabec'in yatarak vurduğu şutta çizgi önünde kaleci Uğurcan Çakır, topu kontrol etti.

71. dakikada Umar'ın şutunda, kaleci Uğurcan Çakır'ın müdahale ettiği top Mustafa Saymak'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda kaleciyi geçen topu bu kez savunmada Hosseini, çizgi önünden uzaklaştırdı.

79. dakikada Trabzonspor, farkı 3'e yükseltti. Nwakaeme'nin soldan pasında, ceza alanı içinde Rodallega'nın şutunda, kaleci Ujkani'nin çelmeye çalıştığı top filelere gitti: 3-0.

84. dakikada Çaykur Rizespor'un golü geldi. Muric'in pasında savunmanın arkasında topla buluşan Umar, sağ çaprazdan kaleci Uğurcan Çakır'ın üzerinden topu filelere gönderdi: 3-1.

90+4. dakikada Ekuban'ın pasında sol çaprazda topla buluşan Nwakaeme, yerden sert bir vuruşla topu kaleci Ujkani'nin yanından filelere yolladı: 4-1.

Trabzonspor, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR
KARAMAN’DAN 3 DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Çaykur Rizespor karşısında ligde son oynanan Beşiktaş maçının 11'ine göre 3 değişiklik yaparak sahaya çıktı. Kadroda zorunlu değişiklik yapan Karaman, sakatlıkları bulunan Sosa ve Toure'nin yanı sıra kart cezalısı olan Pereira’nın yerlerine Hosseini, Kamil Ahmet ve Amiri'ye görev verdi.
YUSUF KAPTAN OLARAK SAHADA
Trabzonspor’da Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın kaptanlık görevlerinin alınarak kadro dışı bırakılmasının ardından takımda üçüncü kaptan olarak görevlendirilen genç orta saha oyuncusu Yusuf Yazıcı, birinci kaptan Sosa’nın sakat, ikinci kaptan Pereira’nın da cezalı olması nedeniyle Çaykur Rizespor karşılaşmasında sahaya ilk kez kaptan olarak çıktı.
TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Trabzonsporlu taraftarlar, ligde ilk yarının son maçında Çaykur Rizespor karşısında takımlarını yalnız bırakmadılar. Medical Park Stadyumu’nun tribünlerinin büyük bölümünü dolduran bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi de ısınma sırasında futbolcuların isimlerini de tek tek tribüne çağırıp alkışlayarak moral verdiler.
OLCAY'DAN 'BEN BURADAYIM' MESAJI
Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçından önce taraftarların çağrısı üzerine tribünlere giderek üçlü çektiren bordo-mavili futbolcu Olcay Şahan, yaptığı el hareketi ve mimikleriyle 'Ben buradayım' mesajı verdi. Daha sonra bordo-mavili taraftarlar da Olcay Şahan'ı alkışladı.
ÇAYKUR RİZESPORLU TARAFTARLAR İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Bu arada Çaykur Rizesporlu taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümün yarısını doldurarak Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Yeşil-mavili taraftarların Medical Park Stadı'na girişi için güvenlik ekipleri tarafından güvenlik koridoru oluşturularak geçişleri sağlandı.
ŞEHİT ALTUĞ VERDİ UNUTULMADI
Trabzonsporlu taraftarlar, geçtiğimiz günlerde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi hazırladıkları koreografi ile andı. Kuzey kale arkasında bulunan taraftarlar tarafından üzerinde Altuğ Verdi'nin resminin yer aldığı fotoğraf sergilenerek Türk bayrakları açıldı. Trabzonsporlu futbolcular da sahaya 'Şehidim bu vatan seni unutmayacak' pankartıyla çıkarken, İstiklal Marşı'nı da kale arkasında bulunan Türk bayraklarına dönerek okudular.
MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ
Karşılaşması öncesi, Trabzonspor yönetim kurulu tarafından Çaykur Rizespor yönetim kuruluna yemek verildi. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı yemekte iki taraf birbirine başarılar diledi. Yemeğin ardından Ahmet Ağaoğlu, Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal’a günün anısına hediyeler verdi.
ZORLUOĞLU'NDAN KULÜBE ZİYARET
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte maç öncesi Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret etti. Bordo-mavili Kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, Murat Zorluoğlu Çaykur Rizespor karşılaşması için takıma başarılar diledi.
Başkan Ağaoğlu ise Zorluoğlu'na ziyareti için teşekkür etti. Zorluoğlu burada yaptığı açıklamada Trabzonspor'un Trabzonluların en önemli ortak noktası olduğunu belirterek, "Sizin şahsınızda güven tazeleyen yönetiminize başarılar diliyorum. Trabzonspor bir futbol takımından çok daha fazlasıdır. Şehir olarak sonuna kadar takımımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Biz bu takımın sonuna kadar sahiplenenlerden biri olacağız, hep beraber başarılara taşıyacağız" dedi.