Trabzonspor Trabzonspor defansı devleri geçti

Trabzonspor defansı devleri geçti

09.10.2012 - 17:14 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon özellikle gol yollarında gösterdiği performansla eleştirilen Trabzonspor, defansıyla Avrupa'nın devlerini geride bıraktı. Trabzonspor, 7 maçta yediği 3 golle maç başına 0.4'lük bir ortalamayla Avrupa'nın önde gelen liglerinde mücadele eden takımlardan sadece 7 maçta 2 gol yiyen Bayern Münih'in gerisinde kaldı.

Trabzonspor defansı devleri geçti

TAZE KAN TAKVİYESİ
Sezona defansa Fildişi Sahilli'nden Sol Bamba'yı transfer ederek başlayan Trabzonspor, henüz sezonun ikinci resmi maçında tecrübeli ismi Giray'ı kaybetti. Videoton'la oynanan UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında kolundan sakatlanan Giray, hala sahalara dönemedi.

Haberin Devamı

Bu yüzden Benfica'nın Brezilyalı oyuncusu Emerson'u defansın soluna takviye eden, ayrıca sağ kanatta genç Zeki Yavru'nun göz dolduran performansıyla alternatifleri artan bordo mavililer, Mustafa Yumlu'nun her geçen hafta yükselen performansı, Serkan ve Celustka'nın da katkısıyla 7 maç sonunda sadece 3 gol yedi.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI
Ligde geride kalan 7 haftada Karabükspor ve Mersin İdmanyurdu ile 1–1, Fenerbahçe ile 0–0 berabere kalan bordo mavililer, Elazığspor'u 2–0, Sivasspor ve Kasımpaşa'yı 1–0'lık sonuçlarla yendi, tek yenilgisini Gaziantepspor deplasmanında 1–0'la aldı. Oynadığı 7 maçın 4'ünde gol yemeyen Trabzonspor, geride kalan 3 maçta ise birer golü kalesinde gördü. Bu sonuçlarla 7'inci hafta sonunda Süper Lig'in en az gol yiyen takımı olan bordo mavililer, 9 gol yiyen Galatasaray, 5'er gol yiyen Orduspor ve Kasımpaşa, 4 gol yiyen Fenerbahçe, 11 gol yiyen Beşiktaş'ı geride bıraktı.

Haberin Devamı

AVRUPA'DA TEK TAKIM GEÇTİ
7 maçta yediği 3 golle maç başına 0.4'lük bir gol yeme oranı tutturan Trabzonspor'u, Avrupa'nın önde gelen liglerinde sadece Alman 1'inci Ligi'nin lideri Bayern Münih, 7 maçta yediği 2 gol ve 0.28'lik bir ortalama ile geride bıraktı. İtalya Serie A'nın ikinci sırasındaki Napoli de 7 maçta 3 gol yiyerek Trabzonspor'la aynı ortalamayı tutturdu.

DEVLER GERİDE KALDI
Avrupa'nın önde gelen liglerinden İngiltere Premiere Lig'de oynanan 7 maç sonunda Chelsea 4, Manchester United 9, Arsenal 5, Manchester City, Everton ve Tottenham 8 golü filelerinde gördü. İspanya La Liga'da ise yine 7 maç sonunda Barcelona 7, Atletiko Madrid 8, Malaga 4, Real Madrid ve Sevilla 7 gol yedi.
Defansif oynayan takımlarıyla ünlü İtalya Serie A'da 7'nci haftada Juventus 4, Napoli 3, Lazio ve İnter 6, Roma'da 11 golü ağlarında gördü. 8 maçın tamamlandığı Fransa 1'inci Ligi'nin lideri Marsilya 7, Paris Saint Germain 5, Lyon 8, Lorient 9, Bordeaux 6, Toulouse 9 gol yedi. Yine 8 maçın oynandığı Hollanda 1'inci Ligi'nde ise lider Twente 5, PSV Enidhoven 6, Vitesse ve Ajax 7, Feyenoord 9 golü filelerinde buldu.
Alman 1'inci Ligi Bundesliga'da ise lider Bayern Münih 7 maçta yediği 2 golle Trabzonspor'u geride bırakan tek takım oldu. Bundesliga'da Eintracht Frankfurt 10, Schalke 7, Dortmund 9, Leverkusen'de 9 golle 7'inci maçını geride bıraktı.

Haberin Devamı

AVRUPA'DA DA GOL YEMEDİ
Trabzonspor, Süper Lig'deki sağlam defansıyla dikkat çekerken UEFA Avrupa Ligi play off turunda karşılaştığı Macar temsilcisi Videoton FC ile de her iki maçta golsüz berabere kaldı, penaltılarla Avrupa'ya veda etti.

ŞOTA'YA KUTLAMA
Kayserispor'daki görevinden ayrılmasının ardından Kasımpaşa ile anlaşan Şota Arveladze için Trabzonspor kutlama mesajı yayınladı. Mesajda, "Kasımpaşa Spor Kulübü teknik direktörlüğü görevine getirilen 'gol kralı' ünvanlı eski futbolcumuz Şota Arveladze'yi kutluyor, başarılar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.