Trabzonspor Trabzonspor FIFA’ya gitti

Trabzonspor FIFA’ya gitti

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor ise Fenerbahçe’nin dün sözleşme imzalattığı futbolcu için hak iddiasında bulundu.

Trabzonspor FIFA’ya gitti

Trabzonspor ise Fenerbahçe’nin dün sözleşme imzalattığı futbolcu için hak iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Bonservisini Zenit’ten aldığını iddia eden bordo-mavililer, yapılan sözleşmede tazminat maddesi bulunduğunu dile getirdi. Bordo-mavili kulüpten açıklamada, “Kulübümüz ile Zenit kulübü arasında Giuliano’nun satışıyla ilgili sözleşme bulunmaktadır. Kulübümüz Giuliano’nun satışıyla ilgili FIFA nezdinde hukuki işlem başlatmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Videolu yetki belgesi

Zenit’in 10 numarası Giuliano, ilk olarak Trabzonspor’a önerildi. Bordo-mavililer, bu oyuncuyu teklif eden menajer Yasin Turan’dan bu konuda belge istedi. Bunun üzerine futbolcu, “Merhaba Trabzonspor Başkanı” diye başlayan ve transfer yetkilerinin Yasin Turan’a ait olduğunu söylediği bir videoyu Muharrem Usta’ya iletti. Bunun ardından da pazarlıklara başlandı. Turan, “Transfer için 10 gündür futbolcunun avukatı Felipe ile konuşuyorduk. Ancak geçen çarşamba günü Lucescu’nun menajeri Frank Henouda devreye girdi ve Felipe’yi Fenerbahçe için ikna etti. Oyuncunun adeta beynini yıkadı. Trabzonspor daha fazla para vermesine rağmen Giuliano, İstanbul’u tercih etti. Fakat Trabzonspor ile Zenit arasında artık bir anlaşma mevcut” diye konuştu.
Trabzon’a mektup 10 Ağustos’ta
Zenit’in 10 Ağustos’ta Trabzonspor’a ilettiği öneriye göre 8.5 milyon euro bonservis bedeli istenirken, bunun 5 milyon euroluk kısmının nakit yatırılmasını talep etti. 3.5 milyon euro ise 30 Haziran 2018’den önce ödenmesi istendi. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı olursa 1.5 milyon euro daha verilecek. Bunun yanında bir sonraki satıştan da yüzde 10 pay Zenit’in olacak.
Ancak en önemli detay ise, Fenerbahçe ile Zenit’in daha önce görüşmeye başladığı... Çünkü yazılan teklif mektubunda, “Halihazırda oyuncunun transferi için bir başka Türk kulübüyle görüşme halinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu yüzden yukarıdakilerle ilgili bir an önce yanıt vermenizi rica ederiz” denildi.