Skorer Trabzonspor Jaja'yı aldı

Trabzonspor Jaja'yı aldı

07.08.2010 - 14:36 | Son Güncellenme:

Trabzonspor uzun süredir golcü transferi için girişimlerini sürdürüyordu ve sonunda sürpriz bir isimle anlaştı.

Trabzonspor Jajayı aldı

Trabzonspor, Ukrayna'nın FC Metalist Kharkiv takımında forma giyen 1.90 cm boyundaki 24 yaşındaki forvet oyuncusu Jackson Avelino Coelho (Jaja) ile 4 yıllık anlaşma sağladı. Genel Sayman Mahmut Aksu'yla birlikte Ukrayna'ya giden Başkan Sadri Şener, Jaja'ya imza attırdı. Başkan Sadri Şener, çok kaliteli bir transfere imza attırdıklarını belirterek, "Uzun zamandır takip ettiğimiz kaliteli bir futbolcuydu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Shatkar Donetks'te Jaja'yı almak için uğraşıyordu. Ama biz daha çok istedik ve aldık. Kendisiyle bu akşam özel uçakla İstanbul'a geleceğiz ve Bursaspor'la oynayacağımız maçı izleyeceğiz. Umarım bu transfer tüm Trabzonspor camiasına hayırlı olur" dedi.

Haberin Devamı

Makukula, Pantelic ve Fred gibi isimlerle ilgilenen Bordo mavili ekibin yeni golcüsü Metalist'in Brezilyalı golcüsü Trabzonspor ile 4 yıllık sözleşme imzalayan 24 yaşındaki yıldız, Süper Kupa finalinde de tribünde olacak.
2008'den bu yana Ukrayna ekibinde forma giyen Jaja, 40 gole imza attı. 2008-2009 UEFA Kupası'nda Beşiktaş'a karşı da takımındaki yerini alan Jaja, yaklaşık 40 metreden attığı golle dikkatleri üzerine çekmişti. Brezilyalı futbolcunun asıl adı ise Jackson Avelino Coelho...

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, 1 aydır bu transferle ilgilenditlerini söylerken, son pürüzlerin dün akşam saatlerinde giderildiğini ve tranfserin gerçekleştiğini ifade etti. Hacısalihoğlu, Jaja'nın yarından itibaren takımla çalışmalara katılacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İŞTE JAJA'NIN BEŞİKTAŞ'A ATTIĞI GOL:

KULÜP SİTESİNDEN DE DUYRULDU

Öte yandan transfer haberi Trabzonspor kulübünün internet sitesinden de duyuruldu. Siteden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Başkan Sadri Şener, Ukrayna'nın FC Metalist Kharkiv takımında forma giyen Brezilyalı oyuncu Jackson Avelino Coelho (Jaja) ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Bu oyuncu ve kulübüyle bir süredir devam eden görüşmeler dün akşam sonuçlandı. Bunu üzerine Başkanımız Sadri Şener ile Genel Saymanımız Mahmut Aksu sabah İstanbul'dan Ukrayna'ya giderek transfere son noktayı koydular. Jaja Ukrayna'da kendisini 4 yıllığına Trabzonspor'a bağlayan mukaveleyi imzaladı. Şener ve Aksu oyuncuya birlikte akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecekler."

Ayrıca sitede Başkan Sadri Şener'in Jaja'ya imza attırırken fotoğrafı da yayınlandı.

4.2 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDENECEK

Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener'in bizzat Ukrayna'ya giderek transferini bitirdiği Brezilyalı forvet oyuncusu Jaja, Trabzon'da heyecan yarattı. Dünyanın en çok tıklanın transfer sitelerinden olan transfermarkt.de'ye göre bonservis bedeli 7.5 milyon Euro olan futbolcuya 4 yıllık imza attıran Başkan Sadri Şener, "Çok konuşulacak bir futbolcu aldık" dedi. Bu arada bordo - mavili taraftarlarda Jaja'nın transfer edilmesiyle büyük bir heyecan yaşadı. Forum sitelerinde, "Füzeciyi aldık", "Aranan kan bulundu" şeklinde yorum yapan bordo - mavili taraftarlar, Bursaspor'la oynanacak olan Süper Kupa maçını da izleyecek olan Jaja'ya sevgi gösterilerinde bulunmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Trabzonspor'un Jaja'nın bonservis bedeli için Metalist Kharkiw kulübüne 4.2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği, futbolcunun kendisine ise yıllık 600 bin Euro verileceği öğrenildi.

JAJA'NIN KARİYERİ

Ukrayna'nın FC Metalist Kharkiv takımından transfer ettiği Jackson Avelino Coelho (Jaja) 28 Şubat 1986'da Brezilya'nın Ipatinga kentine dünyaya geldi. Futbola Brazilya'nın America - MG takımının altyapısında başlayan Jaja, 2004 yılında 18 yaşında Hollanda'nın Feyenoord takımına transfer oldu ve kiralık olarak Westerlo formasını giydi. Jaja Westerlo'da 30 maçta 11 gol attı. 2006-2007 sezonunda İspanya'nın Getafe takımına transfer olan Brezilyalı futbolcu yine kiralık olarak Flamengo, Racing Genk ve Westerlo'da oynadı. 2008 yılında Metalist Kharkiv'e transfer olan Jaja bu takımın forması altında 76 maçta 40 gol kaydetti. 1.89 m. boyundaki futbolcu 2008 yılında oynaan UEFa Kupası maçında Beşiktaş'a attığı golle de Türk futbolseverlerin hafızasında yer etti.

Haberin Devamı

UKRAYNA'NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde yer alan habere göre, geçtiğimiz sezon Ukrayna kulüplerinde forma giyen futbolcular ve teknik direktörlerin oylamaya katıldığı "Yılın Futbolcusu" anketinde, Metalist Kharkivli Jaja en fazla oyu almıştı. UEFA Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın 4 - 1 mağlup olduğu maçta Metalist Kharkiw adına fileleri iki kez havalandıran Jaja, yaklaşık 40 metreden attığı golle hafızalara kazınmıştı.