UEFA Avrupa Ligi Trabzonspor Juventus'a direnemedi

Trabzonspor Juventus'a direnemedi

20.02.2014 - 21:28 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında İtalyan devi Juventus’a deplasmanda boyun eğerek şansını azalttı. Ev sahibi, Aykut Demir’in yüzüne çarpan topu önünde bulan Osvaldo’nun golüyle devreyi önde kapadı. Karadeniz ekibi, rakibini ikinci yarı zorladı ancak aradığı skoru bulamadı, uzatmalarda gelen Pogba’nın sayısı umutları yıktı

Trabzonspor Juventusa direnemedi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor ve Türk futbolunun Avrupa’ya ihraç ettiği en önemli futbolculardan Hami Mandıralı 1998 senesinde Schalke 04’e gittiğinde Gelsenkirchen şehrinde heyecan yaratmıştı. Tam 16 sene sonra bu kez teknik adam hüviyetiyle Avrupa arenasına çıktı Mandıralı, hem de bu kulvarda 23 gol bulduğu Trabzonspor formasıyla. Bir de UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Juventus gibi bir rakibe karşı.
Rakibinin Pirlo-Pogba-Marchisio’dan oluşan iki yönlü orta sahasına özel olarak Colman-Bourceanu-Zokora üçlüsünü sahaya süren Hami Mandıralı, oyunu tutup sakin bir şekilde en avantajlı skora ulaşmanın hesabındaydı. Zaten Juventus’ta Conte de dengeli bir yapıyı kullanmak istedi. Çünkü Chiellini ve Barzagli gibi iki önemli savunmacısını kullanamadı. Ayrıca 3-5-2 sisteminde kanatlara yerleştirdiği savunmacı isimler Peluso (sol) ile Isla (sağ) da denge isteğinin açık bir göstergesi. Mandıralı‘nın bir diğer akıllıca hamlesi içeri kat eden ters ayaklı Özer ve Olcan’ı kanatlara monte etmesinde gizliydi. 5. dakikada Bosingwa’nın kaybı ile gelen Tevez tehlikesi ve 15’te Osvaldo’nun savunmadan gelen topla attığı gol de oyun düzenlerinin özeti gibiydi. Golden sonra ilk yarı Juventus’un kontrolünde geçse de ikinci devrede Hami Mandıralı’nın hamleleri dikkat çekiciydi.
Pogba farkı
Hami Mandıralı, 55’te Emre-Henrique değişikliği ile yavaş yavaş ön alana da çıktı. 66’da da Yusuf Erdoğan’ın oyuna girmesi, 70’te ilk organize atak ve Olcan’ın sayılmayan golünü getirdi. Fakat 2. yarıda sahada bir Paul Pogba gerçeği vardı. Oyunu iki yönlü oynayan, ikinci devrede 5 kez Onur’un kalesini yoklayan ve Pirlo’yu bile gölgede bırakan Fransız yıldız, 90+3’de de son sözü söyledi. İki teknik adamın orta sahada kurguladığı maçı bir orta saha oyuncusu Paul Pogba kopardı.

Haberin Devamı

Trabzonspor Juventusa direnemedi