Trabzonspor Trabzonspor yöneticisinden futbolculara eleştiri!

Trabzonspor yöneticisinden futbolculara eleştiri!

21.02.2013 - 11:12 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Büyükaydın, futbolcuların ortaya iyi futbol koymasını istediklerini belirterek, "Kaybetmek, kazanmak doğal. Ama iyi futbol oynamadığınız, mücadele etmediğiniz zaman bu durum camiayı yoruyor. Bundan mustaribiz. Takımı düzeltmek artık daha fazla elzem oldu" dedi.

Trabzonspor yöneticisinden futbolculara eleştiri

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bordo-mavili takımın son yıllardaki en kötü performansı sergilediği sezonu değerlendiren Yılmaz Büyükaydın, şunları söyledi:

"Bu tür süreçlerin hepsi insanları yorar, kulübü de yorar ama büyük kulüp olmak bu noktada önemli. Kulüp olarak yorulacağız belki ama bu işleri el ele verip ortadan kaldıracağız. Trabzonspor kulübünün büyüklüğü zaten zor günlerde bu işin altından kalkmaktır. İnşallah en kısa sürede iyi seviyelere tırmanacağız."

"BİRİLERİ GİDEREK, BİRİLERİ GELEREK BU İŞLER OLMAZ"

Bu sezon taraftarı üzdüklerini vurgulayan Yılmaz Büyükaydın, "Bundan dolayı bütün camiadan özür diliyoruz. Artık önümüze bakmamız lazım. Camia, yönetim, basın olarak ele ele vermemiz gerekiyor. Birbirimizi yıpratarak, birileri giderek, birileri gelerek bu iş olmaz. Bir takım şeyler yeri geldiğinde yapılacaktır belki ama zor dönemlerde el ele vererek takımımızı üst seviyelere taşımak lazım" dedi.

"HAKEM HATALARI OLMASA İLK ÜÇ İÇİNDE OLURDUK"

Trabzonspor için kamuoyunda ortaya atılan "küme düşme tehlikesi belirdi" şeklindeki söylentileri de değerlendiren Büyükaydın, şöyle devam etti:

"Puansal olarak baktığımızda bugünkü konum insanların kafasına bu tip düşünceler getirebilir. Son yıllardaki belki en kötü dönemleri yaşıyoruz. Türk futbolunun iki yıldır ne kadar zor süreçten geçtiğini birlikte gördük. Bu dönemde hakemlerle ilgili konuşmayı yeğlemedik ama geçen yıl ve bu yıl çaldıkları düdük veya kaldırdıkları bayraklarla kaybettiğimiz puanlar ortada. Bu yıl UEFA'da, Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetmiş en üst düzeydeki hakemlerin bizim aleyhimize çaldıkları düdükleri ve kaybettiğimiz puanları yaşadık. Bursaspor maçında son dakikada atılan golün iptal edilmesiyle kaybettiğimiz maç var. Son Fenerbahçe maçında attığımız golün gol, onların attığı ilk golün ofsayt olması var. Cüneyt Çakır'ın yönettiği Sivasspor maçında yan hakemin ofsayttan maçı devam ettirip verdiği golü hatırlayın. Bu şekilde kaybettiğiniz puanları ilave ettiğinizde durumumuz ne olur? Böyle bakalım olaya."

Büyükaydın, "Trabzonspor'a karşı bir organizasyon mu yapılıyor?" sorusunu yanıtlarken de, "Organize ifadesini kullanmam belki çok doğru değil ama hepimiz çıplak gözle görüyoruz. Gol olan pozisyonda, bilgisayar sistemlerinin ortaya koyduğu bir olayda bile bazı spor yazarları 'ben ona inanmıyorum' diyor. Bu duruma gelmişiz. Bunu nasıl yorumlamanız gerekir. Hakem hatalarıyla kaybettiğimiz puanları eklediğiniz zaman Trabzonspor ilk üçte oluyor" dedi.

FUTBOLCULARA ELEŞTİRİ

Bu tür bahanelere sığınmak istemediklerinin de altını çizen Yılmaz Büyükaydın, şöyle devam etti:
"Bu sene iyi futbol oynamıyoruz. Bunda hem fikiriz. Futbolu seven, zevk alan bir insan olarak ortaya koymuş olduğumuz futboldan keyif almıyorum. Büyük takımsak daha mücadeleci, ortaya daha net ve iyi şeyler koyan bir takım olmalıyız. Transferde hatalar yapmış olabiliriz. Her şeyi doğru yaptık dememiz doğru değil. Eksiklerimizi de kabul ederiz. Türkiye'de rakiplerimizin üst düzey yaralar vererek aldığı yabancı oyuncularda bile hata oluyor. Mevcut kadromuzun maçlarda en iyi şekilde mücadele edip ortaya iyi futbol koymasını istiyoruz. Kaybetmek, kazanmak doğal. Ama iyi futbol oynamadığınız, mücadele etmediğiniz zaman bu durum camiayı yoruyor. Bundan mustaribiz. Takımı düzeltmek artık daha fazla elzem oldu."

Büyükaydın, 4 büyükler içinde en çok hakkı yenen kulübün Trabzonspor olduğunu, futbolun içinde olduğu durumun bazı sponsorları da Türkiye Ligi'nden uzaklaştırdığını sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:
"Bazı sponsorlar, üst düzey firmalar Türk futbolunda yaşanan son yıllardaki sıkıntılı süreçte işin içinde olmaktan kaçınıyor. İnsanların bazı şeylere inancı kalmadı. Siz inanmadığınız bir şeyin içinde olur musunuz? Kaçıyor adam. Biz de bundan zarar görüyoruz ve görmek üzereyiz. Bu iş bütçe ve denge meselesi. Kaybettiğiniz puanlar veya kazanamadığınız maçlara gelirler olarak baktığınız zaman ciddi kayba uğradık. İster istemez bütçede ciddi şekilde eksi çıkıyor. Bunu toparlamak da kolay olmuyor sonra."