Trabzonspor Trabzonspor zirveyi bırakmak istemiyor

Trabzonspor zirveyi bırakmak istemiyor

18.09.2015 - 11:32 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, evinde ağırlayacağı şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Galatasaray'ı yenerek zirveyi bırakmak istemiyor. Bordo-mavililerde sakatlığı düzelen Okay Yokuşlu'nun Galatasaray maçına ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Trabzonspor zirveyi bırakmak istemiyor

Ligde geride kalan 4 maçta Bursaspor, Beşiktaş ve Kayserispor'u mağlup eden, Akhisar Belediye ile berabere kalarak 10 puan toplayıp zirveyi Fenerbahçe ile paylaşan Trabzonspor'da tek hedef yarın sahasında ağırlayacağı Galatasaray'ı mağlup ederek zirve yarışında yara almamak olacak. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak olan ve Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maçta bordo-mavililerde uzun süreli sakatlığı olan Bosingwa ve Bourceanu dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Haberin Devamı

OKAY SAHADA

U21 Milli takımının Hollanda ile yaptığı maçta sakatlanan ve Kayserispor maçını kaçıran Okay Yokuşlu'nun sakatlığının tamamen geçtiği ve Galatasaray maçında ilk 11'deki yerine döneceği belirtildi. Sağ arka saldırındaki şişlik nedeniyle son 7 gündür takımdan ayrı çalışan Okay'ın dün akşam takımla çalışması moralleri düzeltti. Çift kalede oldukça iyi bir performans gösteren ve sakatlığı atlattığı görülen Okay'ın Galatasaray maçında sahaDa olacağı vurgulandı.

ŞOTA'NIN KARARSIZLIĞI

Kayserispor maçında Okay'ın sakatlığı nedeniyle Constant'ı ön liberoya çeken ve Alper'e sol bekte görev veren Teknik Direktör Şota Arveladze, Galatasaray karşısında yine eski düzene dönecek. Constant'ı sol bekteki yerinde görevlendirecek olan Gürcü teknik adam, ön liberoyu Mbia-Okay ikilisine teslim edecek. Şota Arveladze'nin tek kararsızlığı Marko Marin-Yusuf ikilisi arasında yaşanıyor. Oyuna sonradan girdiği Akhisar Belediye ve Kayserispor maçlarında gösterdiği performansla ilk 11'e göz kırpan, Kayseri maçında Cardozo'nun golünün asistini de yapan Marko Marin'in Galatasaray maçında ilk 11'e daha yakın olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

CARDOZO-N'DOYE İKİLİSİ DE KAFA KARIŞTIRIYOR

Trabzonspor'da Şota Arveladze'nin kararsız kaldığı bir diğer mevki ise forvet hattında yaşanıyor. Sistem gereği tek forvet oynayan bordo-mavililerde son iki maçtaki formsuzluğuyla göze çarpan Dame N'Doye'ye karşı, Akhisar Belediye ve Kayserispor maçlarında sonradan oyuna girerek attığı gollerle takımına 4 puan kazandıran Cardozo'nun performansı Gürcü teknik adamın aklını karıştırıyor. Ancak Şota'nın maça yine N'Doye ile başlama niyetinde olduğu ve Cardozo'yu yedek güç olarak tutacağı vurgulandı.

AVNİ AKER GALATASARAY İÇİN CENNET !..

Ligdeki bir çok takım için adeta cehennem olan Hüseyin Avni Aker Stadyumu, son yıllarda Galatasaray için adeta cenneti andırıyor. Ligdeki son 15 karşılaşmada sarı-kırmızılılar Avni Aker'de tam 7 galibiyet alırken, 4 kez berabere kaldı ve 4 kez de yenildi. Son 15 sezonda rakibine Avni Aker'de 23 gol atan sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 16 gol gördü. Avni Aker'deki son 15 maçın sadece 3'ünde Trabzonspor'a gol atamayan Galatasaray, geçen sezon rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

Haberin Devamı

BAŞKANDAN MORAL TURU

Geçen sezondan kalan cezası nedeniyle maçları stadyumdan izleyemeyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray maçı öncesi Trabzon'da adeta kamp kurdu. Sportif Direktör Süleyman Hurma ve Teknik Direktör Şota Arveladze ile akşam yemeğinde bir araya gelen Hacıosmanoğlu'nun, sonuçlardan duyduğu memnuniyeti belirttiği ve Galatasaray maçından mutlak galibiyet istediği belirtildi. Hacıosmanoğlu, takımın yaptığı son iki çalışmayı da izleyerek futbolculara moral verdi.

120. RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray 41 yıllık rekabette yarın 120'nci kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar yapılan resmi ve özel 119 karşılaşmanın 54'ünü Galatasaray, 38'ini Trabzonspor kazandı, 27 karşılaşma ise beraberlikle bitti. Söz konusu maçlarda Galatasaray 157, Trabzonspor ise 130 kez rakip fileleri sarstı. Ligde oynanan 84 karşılaşmanın ise 37'sini sarı-kırmızılı İstanbul ekibi kazanırken, bordo-mavililer sahadan 26 maçta galip ayrıldı. Ligde 21 maç ise berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın ligde attığı 110 gole, Karadeniz ekibi 93 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'UN MUHTEMEL 11'İ:

Onur-Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas Franco, Constant- Mbia, Okay – Marko Marin, Mehmet Ekici, Erkan Zengin – N'Doye

SAKAT: Bourceanu, Bosingwa

BİLET FİYATLARI: Kale Arkaları: 20 TL, Maraton: 40 TL, Kapalı Kenar (A,D,E,H BLOK): 60 TL, Kapalı Orta (B,C,F,G BLOK): 80 TL, VIP: 200 TL, VIP ÖZEL: 1000 TL

Yazarlar