Trabzonspor Trabzonspor'da hedef büyük!

Trabzonspor'da hedef büyük!

08.11.2013 - 10:19 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 yenerek liderliğini sürdüren Trabzonspor'un genel sekreteri Köksal Güney, aldıkları galibiyetle gruplara kalma yolunda önemli başarı elde ettiklerini söyledi.

Trabzonsporda hedef büyük

Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, Legia Varşova karşısında aldıkları sonucun taraftarları, kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Avrupa'da gruplara kaldıktan sonra toplam 4 maç oynadık sadece Lazio ile sahamızda berabere kaldık, diğer 3 maçımızı kazandık. Legia Varşova galibiyetiyle gruplara kalma yolunda önemli başarı elde ettiğimize inanıyorum. Futbolcularımızı kutluyoruz. Taraftarlarımıza hayırlı olsun diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Takımın Avrupa'da beklenin üzerinde başarı göstermesini de değerlendiren Güney, şöyle devam etti:

"Takımımız geçen sene beklemediğimiz kötü bir performans neticesi sonrası gerek liglere gerek Avrupa sınavlarına başlarken bir tedirginlik vardı. Futbolcuların kendilerini toparlayıp konsantre olmaları açısından birtakım kuşkularımız vardı. Bunun için hem lig hem Avrupa'ya konsantre olmaları için çalıştık. Onlar da sağolsun çalıştılar. İyi sonuçlar da kendilerine özgüvenlerini arttırdı ve peşpeşe iyi sonuçlar aldık. Avrupa'da önemli neticeler aldık. Avrupa Ligi'nde 5 maç üst üste deplasmanda kazanan bir Türk takımı olarak da tarihte yerimizi aldık. İyi sonuçlar geldikçe futbolcuların kendilerine özgüvenleri artıyor aynı zamanda takım olma yolunda önemli gelişmeler var. Takım daha da oturacak ve ligde de istediğmiz sonuçları alacağız."

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında üst üste gelen başarıların hem kendilerini heyecana soktuğunu hem de insanların beklentisini arttırdığını anlatan Güney, "İnsanlar neden çeyrek, yarı final, finale gitmeyelim diye düşünüyor. Bunları seslendirmek erken olacak ama ister istemez alınan galibiyetler heyecan veriyor ve insan aklından geçiriyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'a teşekkür

Güney, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılaşmayı izlemeye gelmesine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız maçımıza geldi, maçtan sonra futbolcularımızı tebrik etti, destek verdi. Sonuçta Avrupa'da yaptığımız maçlar, elde ettiğimiz başarılar ülkenin prestiji açısından çok önemli. Milli takımın başarısı gibi takımların başarısı da ülkemizin adını duyurmak için spor alanında önemli bir reklam. Başbakanımız maça gelerek bize destek verdi, bizi çok mutlu etti. Bizler de ülkemizin sporda önemli bir yere gelmesi için mücadele ediyoruz. Onların da bizi takdir etmesi bize moral verdi. Onları sevindirdiğimiz için mutluyuz. Biz sadece taraftarlarımızı değil, bütün Türk insanını sevindirdiğimizi düşünüyoruz. Bize destek veren herkese, sayın Başbakan'ımıza teşekkür ediyoruz."

Haberin Devamı

Onur'un durumu

Güney, dünkü karşılaşmada sakatlanarak ikinci yarının başında oyunu terk eden Onur Recep Kıvrak'ın kasığında çekme olduğunu belirterek, "MR'ı çekilecek, ciddi problem çıkabilir. Şu anda net bir şey söylemek mümkün değil. Gençlerbirliği maçında oynayıp oynamayacağı MR sonucunda belli olacak" dedi.

Takım Ankara'da

Güney, takımın Gençlerbirliği ile hafta sonu deplasmanda yapacağı maç için Trabzon'a dönmeyip Ankara'da kampa girdiğini dile getirerek, "Aldığımız Avrupa kupasındaki sonuçların da takıma moral motivasyon açısından katkısı olacaktır. Her maça Trabzonspor, galibiyet için çıkıyor. Bu maça da galibiyet için çıkacağız. Avrupa'daki başarımızı taçlandırmak için Gençlerbirliği maçını almak istiyoruz. İnşallah 3 puanı alırız" diye konuştu.

"Trabzonspor'un başarısı"

Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir Süper Lig takımı çalıştıran ve ilk Avrupa deneyimi yaşamasına karşın 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik yaşayarak yenilgi yüzü görmeyen Akçay, başarının Trabzonspor'un başarısı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Akçay, Varşova havalimanında basın mensuplarının "Avrupa kupalarında namağlup ünvanınız sürüyor" sözleri üzerine, "Bu benim başarım değil, Trabzonspor'un başarısı" ifadesini kullandı.

Alanzinho, Trabzon'a döndü

Trabzonspor, maçın ardından özel uçak ile Ankara'ya döndü. Legia Varşova maçının ardından 02.00'de Polonya'dan ayrılan bordo-mavili takım, yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Gençlerbirliği ile oynayacağı maç için Ankara'ya giderek, kampa girdi.

Futbolcuların Ankara'ya inmesinin ardından taraftarlar ve basın mensupları Trabzon'a döndü. Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer alamayacak Alanzinho da Trabzon'a dönen kafilede yer aldı.

Bu arada, Polonya'da havalimanında kafilenin didik didik aranması tepki topladı. Kafilede bazı kişilerin güvenlik görevlileriyle tartıştığı gözlendi.