Trabzonspor Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye cevap!

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye cevap!

27.05.2014 - 13:09 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, resmi internet sitesinden dün Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Trabzonspordan Fenerbahçeye cevap

İşte Trabzonspor'un resmi sitesinden yapılan açıklama;

Haberin Devamı

Şike Hükümlülerinin tamamen algı yaratmaya yönelik, UEFA ve Türk Mahkemelerini karalayan, hiçe sayan iftiraları ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır.

Trabzonspor Kulübü hukukun üstünlüğüne inanan, UEFA kuralları ve kesinleşmiş mahkeme kararlarını esas alan bir kulüptür.

"Hak “kın şike ve teşvikle değil, emek ve hukukla elde edildiğine inanıyor, şikenin varlığını artık tartışmıyor, UEFA kurallarının uygulanmasını bekliyor, herkesi yargı kararlarına saygılı olmaya davet ediyor ve bir kez daha tekrar ediyoruz: 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur.

Aslan: Sağa sola çamur atmaya çalışıyorlar

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Fenerbahçe’nin şike olayında adı geçen Mecnun Otyakmaz’ın açıklamalarına destek vermesinin gayet normal olduğunu belirterek, “El ele vermişler, içinde bulundukları durumdan kurtulmak için sağa sola çamur atmaya çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Sivasspor Başkanı ve Fenerbahçe kulübünün şike süreciyle ilgili olarak yaptıkları açıklamaları çok ciddiye almadıklarını söyledi. Aslan, DHA'ya yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’nin şike yaptığı kesinleştiğini belirterek, “UEFA’nın Sivasspor’u da şike süreci ile ilgili olarak incelemeye alması ve olası ceza nedeni ile Mecnun Otkyakmaz böyle açıklamalar yapıyor. Onlar, ‘Bizim başımıza gelenlerde Trabzonspor’un UEFA ve CAS gibi kurullarda hak arayışının etkisi vardır’ diye düşünüyorlar. Doğru, biz adaletin tecellisi için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Adaletin tecellisi; ‘Şikede ismi geçen takımların cezalandırılması’ ise herkes yaptığı hatanın cezasına katlanmalıdır. Biz bu konuda geri adım atmayız. Biz Sivasspor camiasının zarar görmesini istemeyiz, şike olayına bulaşmadıklarına yönelik savunmalarını yaparlar ve umarız ki aklanırlar, masumiyeti ve mağduriyeti kesinleşmiş olan Trabzonspor kulübüne çamur atarak savunma yapmakla ne kendilerine bir yarar sağlayabilirler, ne de bize bir zarar verebilirler, bunlar beyhude çabalardır” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA’DA BÜYÜK BİR HUKUK SAVAŞI VAR”

Haberin Devamı

Aslan, bu açıklamalarla Trabzonspor’un gardının düşürülmeye çalışıldığını da vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bunlar şimdi bu şekilde açıklamalar yaparak, ‘Belki Trabzonspor’un gardını düşürebiliriz ve adaletin tecellisi konusunda Türkiye ve Avrupa’da verdiği mücadeleyi sekteye uğratabiliriz’ diye düşünüyorlar, hedefleri bu. Şu anda Avrupa’da büyük bir hukuk şavaşımız var. Çok güçlü bir hukuk birimi oluşturduk ve Avrupa’nın en iyi spor avukatları ve hukuk büroları ile çalışıyoruz. Adaletin tecellisinin her gün daha da yaklaşmakta olduğunu görenler bu tür çirkin oyunlara başvurmaktadırlar. Fenerbahçe’nin şike olayında adı geçen Mecnun Otyakmaz’ın açıklamalarına destek vermesi gayet normal. El ele vermişler, içinde bulundukları durumdan kurtulmak için sağa sola çamur atmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla Fenerbahçe ve Otyakmaz'ın birbirini savunması normal” dedi.