Trabzonspor Trabzonspor'dan sert tepki

Trabzonspor'dan sert tepki

11.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavili kulüp, “Alınan bu hukuka aykırı ve henüz kesinleşmemiş kararın devam eden mücadelemizde hiçbir etkisi olmayacak, aksine yapılan haksızlık mücadele azmimizi daha fazla kamçılayacaktır” açıklamasını yaptı.

Trabzonspordan sert tepki

Trabzonspor Kulübü, futbolda şike davasında beraat kararına ilişkin olarak temyize gideceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, “Kamuoyunda şike davası adıyla anılan davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti verdiği kararla, ‘Berlin’de hakimler var’ sözünün benzerini ‘İstanbul’da hakimler var’ dedirtecek cesareti gösterememiş, Trabzon başta olmak üzere Türkiye’deki adalete karşı olan güven erozyonuna katkıda bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Trabzonspor’un hukuksal olarak UEFA ve FIFA nezdinde girişimlerinin olduğu belirtilerek, şöyle devam etti:

“2010-2011 futbol sezonunda şike yapıldığı, şike nedeni ile Trabzonspor’un şampiyonluk kupasının elinden alındığı davada yargılanan sanıklar ve bir kısım fanatik taraftar dışında kamuoyu tarafından kabul edilmiş bir gerçektir. Bu gerçek uluslararası spor yargı kurumları tarafından da kabul görmüş ve şike yapan takımlar cezalandırılmıştır. Ancak gönüllerde tescili perçinlenen şampiyonluğumuzun resmi tescili için mücadelemiz UEFA ve FIFA nezdinde devam etmektedir. Alınan bu hukuka aykırı ve henüz kesinleşmemiş kararın devam eden mücadelemizde hiç bir etkisi olmayacak, aksine yapılan haksızlık mücadele azmimizi daha fazla kamçılayacaktır.”