Trabzonspor Trabzonspor'dan Yıldırım'ın yeniden yargılanma kararına itiraz

Trabzonspor'dan Yıldırım'ın yeniden yargılanma kararına itiraz

15.07.2014 - 17:24 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Kulübü, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, aralarında Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın da bulunduğu bazı kişilerin yeniden yargılanması kararına itiraz etti.

Trabzonspordan Yıldırımın yeniden yargılanma kararına itiraz

Trabzonspor Kulübü, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu bazı kişilerin yeniden yargılanması kararına itiraz etti.

Haberin Devamı

Bordo-mavili kulüp, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''Futbolda şike'' davası kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına oy birliğiyle, bu kişiler yönünden infaz işlemlerinin geri bırakılmasına da oy çokluğuyla karar vermesine itirazda bulundu.

Trabzonspor Hukuk Kurulu tarafından, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmek üzere Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz başvurusunda, şunlar kaydedildi:

"Yargıtay kararında açıkça belirtildiği üzere, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin böyle bir karar verebilmesi için hükümde hukuksal hata yapıldığını, kesinleşen hükmün, maddi gerçeğe uymadığını tespit etmesi gerekir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hükümde herhangi bir hata tespit edemeden böyle bir karar vermesi açıkça hukuka aykırıdır. Sayın mahkemenin kendiliğinden takdir edeceği nedenlerle, Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi hakkında verilen, yeniden yargılama istemlerinin kabul edilebilirliğine dair kararın itirazen kaldırılmasına, talebimizin uygun bulunmaması halinde itirazı incelemeye yetkili olan merciye gönderilmesine karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz."