Trabzonspor Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı açıklaması!

Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı açıklaması!

13.06.2017 - 12:44 | Son Güncellenme:

Bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Çubukçu: "Türk futbolu Yusuf Yazıcı gibi önemli bir oyuncu kazanıyor. Herkes bu futbolcu üzerindeki transfer söylemlerini bir kenara bıraksın" - "Alacağımız futbolcular takımda direkt oynayacak, takıma katkı sağlayacak isimler olacak"

Trabzonspordan Yusuf Yazıcı açıklaması

Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapılarından yetişen 20 yaşındaki futbolcunun önemli bir aşama kaydettiğini ancak genç oyuncunun önünde uzun bir yol bulunduğunu belirtti.

Kısa sürede milli takıma yükselen başarılı oyuncunun hem Trabzonspor'a hem Türk futboluna önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Çubukçu, "Herkes bu futbolcu üzerindeki transfer söylemlerini bir kenara bıraksın. Türk futbolu önemli bir yıldız futbolcu kazanıyor. Herkes bunun keyfini yaşasın." dedi.

Çubukçu, Türk futbolunda Yusuf Yazıcı gibi isimlerin sayısının artması gerektiğine dikkati çekerek, genç oyuncunun daha çok çalışarak iyi yerlere geleceğini kaydetti.

Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor'un kendi değeri ve evladı olduğunu dile getiren Çubukçu, "Kısa süre içerisinde milli takıma yükselmesi camiamıza da mutluluk katmıştır. Gelecek sezon zirve kadrosu için uğraş verirken Yusuf Yazıcı'yı satmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Bunu defalarca da dile getirdik. 2022 yılına kadar oyuncumuzla sözleşme yaptık. Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'un önemli parçalarından biri haline geldi. Bu futbolcuyu almaya kimsenin gücü yetmez." diye konuştu.

Transfer çalışmaları

Haberin Devamı

Çubukçu, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdi. Gelecek sezon devre arasında yaptıkları transferlerle takımı güçlendirdiklerini aktaran Çubukçu, "Eksik mevkiler için de çalışmalarımız sürüyor. Taraftarlarımız merak etmesin sahada zirve kadrosu olacak." dedi.

Transfer döneminin henüz başlamadığına dikkati çeken Çubukçu, "Eksik mevkilerimizi biliyoruz. Az ancak öz futbolcu transferi yapacağız. Alacağımız futbolcular takımda direkt oynayacak, takıma katkı sağlayacak isimler olacak." ifadelerini kullandı.

Devre arasında Joao Pereira, Olcay Şahan, Emmanuel Mas, Hugo Rodallega gibi oyuncuların takımda direkt forma giydiğini ve ikinci yarının başlamasıyla büyük katkı sağladığını vurgulayan Çubukçu, "Bu tarz transferleri sürdürmek için gayret gösteriyoruz. Taraftarlarımız merak etmesin. Herkes sahada Trabzonspor'a yakışır bir takım görecek." yorumunu yaptı.

Esteban'da sorun yok

Haberin Devamı

Asbaşkan Çubukçu, iç transferde kaleci Esteban Alvarado ile anlaşma sağladıklarını ve bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı gibi isimlerin daha önce sözleşmelerini uzattıklarını ifade eden Çubukçu, Esteban ile 2 yıllık sözleşme imzalayarak iç transferin tamamlanacağını söyledi.

20 Haziran'da iftar

Çubukçu, bordo-mavili kulübün 20 Haziran'da iftar organizasyonu düzenleyeceğini anlatarak, Trabzonspor'da görev yapmış eski başkanlar, yöneticiler, kurul üyeleri ve,camianın önde gelenlerini davet edeceklerini ifade etti.

Gelecek yıl için çıkacakları yolda camianın desteğinin de önemli olduğunu vurgulayan Çubukçu, hep birlikte iyi bir sezon geçireceklerini belirtti.

Altyapıya Derelioğlu

Trabzonspor'da altyapı koordinatörü Cem Bağcı ve futbol gelişim idari direktörü Murat Dizdar ile yola devam edilmeyeceği belirtildi.

Bordo-mavililerin, altyapı için Trabzonlu teknik adam İhsan Derelioğlu ile 2 yıllık anlaşma sağladığı ve yakın zamanda resmi sözleşme imzalayacağı kaydedildi.