Trabzonspor Trabzonspor'u birbirinden zorlu maçlar bekliyor!

Trabzonspor'u birbirinden zorlu maçlar bekliyor!

12.03.2013 - 14:20 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’de 25. hafta sonunda 31 puanla 11. sırada yer alan Trabzonspor’u, birbirinden zorlu maçlar bekliyor.

Trabzonsporu birbirinden zorlu maçlar bekliyor

Bordo-mavili ekip, önümüzdeki 9 haftada, şampiyonluk, Avrupa kupalarına ve ligde kalma mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. O nedenle her maça final gözüyle bakan bordo-mavililer, alacağı seri galibiyetlerle biran önce üst sıralara tırmanmak istiyor.

Haberin Devamı

Tarihinin en başarısız sezonlarından birisini geçiren Trabzonspor, ligin ikinci yarısında neredeyse galibiyet hasret kaldı. Karadeniz ekibi, sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 maçta sadece 2 galibiyet alırken, 5 maçta sahadan mağlubiyetle 1 maçta ise beraberlikle ayrıldı. Sezonun genelinde de istikrarsız bir görüntü çizen ve üst üste 3 maç kazanamayan bordo-mavililerin, kalan 9 haftada ne yapacağı ise merak konusu.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında ortaya konan futbol olumlu bulunsa da kaybedilen 2 puan ve alt sıralardaki takımların kazanmasıyla Trabzonspor, alt sıralara bir adım daha yaklaştı. Adeta diken üstünde olan bordo-mavililerin düşme potasındaki takımlarla arasındaki puan farkı 2. İçinde bulunduğu konumdan biran önce kurtulmayı hedefleyen Karadeniz temsilcisi, kalan 9 haftada ise birbirinden zorlu maçlar bekliyor. İlk zorlu sınavını bu hafta deplasmanda Bursaspor karşısında verecek olan Trabzonspor, ardından da yine üst sıraları hedefleyen Medical Park Antalyaspor’u konuk edecek. Ardından düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Akhisar Belediye ve Orduspor ile üst üstü 2 zorlu müsabakaya çıkacak olan bordo-mavili takım, daha sonra da yine Avrupa hayalleri kuran Eskişehir, Gençlerbirliği ve Kayserispor ile karşılaşacak. 33. haftada İstanbul BBSK'yı ağırlayacak olan Karadeniz takımı, ligin son haftasında ise şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’a konuk olacak.

Haberin Devamı

İçinde bulunduğu korku tünelinden biran önce çıkmak isteyen Trabzonspor’da, cuma günü oynanacak Bursaspor maçı öncesi adeta seferberlik ilan edildi. Zorlu maçın hazırlıklarına dün başlayan bordo-mavililer, Beşiktaş maçındaki olumlu futbolunu bu hafta da devam ettirip, Bursa deplasmanından 3 puanla dönmenin planlarını yapıyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas, Beşiktaş maçındaki olumlu futbollarını Bursaspor karşısında da ortaya koymaları halinde zorlu deplasmandan galibiyetle döneceklerine inandığını dile getirdi. Bursa maçını kayıpsız geçmek zorunda olduklarına vurgu yapan genç teknik adam, rakiplerinin Fenerbahçe karşısındaki mağlubiyetinin kimseyi yanıltmaması gerektiğine dikkat çekti. Burssaspor’un özellikle sahasında etkili olan bir takım olduğuna değinen Kafkas, “Ancak rakibimizden çok bizim mücadelemiz önemli. Beşiktaş maçında ortaya koydukları mücadele ile futbolcularım takım olma yolunda mesafe aldıklarını gösterdiler. O mücadeleyi Bursa deplasmanında da sergilersek oradan galibiyetle döneceğimize inanıyorum.” dedi.

Yazarlar