Trabzonspor Trabzonspor'un 42 yıldaki en kötü 2'nci başlangıcı

Trabzonspor'un 42 yıldaki en kötü 2'nci başlangıcı

02.10.2016 - 13:41 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Süper Lig'e ilk defa ayak bastığı 1974-75 sezonundan bu yana geçen 43 yılda, ilk 6 haftadaki en kötü 2'nci başlangıcını gerçekleştirdi.

Trabzonsporun 42 yıldaki en kötü 2nci başlangıcı

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, 43 yıl sonra 6 haftada aldığı 2 galibiyetle 6 puan topladı. Bordo mavili takım, ilk defa mücadele ettiği 1974-75 futbol sezonunda ilk 6 haftada 4 puan toplamıştı. Bu sene ligde geride kalan 6 maçta 4 mağlubiyet ve 2 galibiyetle 6 puan toplayabilen Trabzonspor, ilk 6 haftada lig tarihindeki en kötü 2'nci başlangıcını almış oldu.

Haberin Devamı

EN ÇOK MAĞLUBİYET ALDIĞI SEZON

Bordo mavililer ilk 6 haftalar göz önüne alındığında en çok mağlubiyeti de bu sezon aldı. İlk 6 maçında 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde eden Trabzonspor, en az puan topladığı 1974-75 sezonunu da geride bırakarak ilk 6 haftada en çok mağlubiyet aldığı sezonu yaşadı. Bordo mavililer 1974-75 sezonunun ilk 6 haftasında 2 yenilgi ve 4 beraberlik elde etmişti.

GOL SIRALAMASINDA DA DİBİ GÖRDÜ

Trabzonspor, ligde geride kalan 6 haftada 3'er golle Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor ile birlikte en az gol atan takımların arasında yer aldı. Bu sezon gol yollarında etkisiz kalan bordo mavililer, kalesinde 10 gol görerek bugün itibariyle Kasımpaşa ve Kayserispor'un ardından ligde en çok gol yiyen takım oldu.

Haberin Devamı

HER MAĞLUBİYETTE BİR GOL FAZLASINI YEDİ

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 6 maçta 4 mağlubiyet ve 2 galibiyet elde eden Trabzonspor'un aldığı mağlubiyetlerde ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Bordo mavililer, bu sezon aldığı mağlubiyetlerde her maçta yediği gol sayısını bir artırdı. Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor, Osmanlıspor'a 2-0, Alanyaspor'a 3-0, son olarak da Kardemir Karabükspor'a 4-0 yenilerek ilginç bir istatistik ortaya koydu.

3 GÜN İZİN YAPACAKLAR

Trabzonspor'da futbolculara milli maç arası nedeniyle 3 gün izin verildi. Bordo mavililer, 3 günlük iznin tamamlanmasının ardından 4 Ekim Salı günü akşam saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde toplanarak Akhisar Belediyespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.