Trabzonspor Trabzonspor'un borcu 173 milyon lira

Trabzonspor'un borcu 173 milyon lira

15.12.2013 - 16:15 | Son Güncellenme:

Mali İşlerden Sorumlu Kulüp Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, kulübü devraldıklarında 30 Nisan 2013 tarihinde kulübün borcu 176 milyon olarak açıklandığını belirterek "Kulübü devraldığımız 28 Mayıs 2013'de reel borcumuz 190 milyon lira civarındaydı, Yaptığımız çalışmalarla borç 173 milyon civarına inmiştir" diye konuştu.

Trabzonsporun borcu 173 milyon lira

Trabzonspor Kulübü'nün Mali İşlerden Sorumlu Kulüp Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih borcun 173 milyon lira olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Üstünsalih kulübü devraldıklarında 30 Nisan 2013 tarihinde kulübün borcu 176 milyon olarak açıklandığını belirterek, "Kulübü devraldığımız 28 Mayıs 2013'de reel borcumuz 190 milyon lira civarındaydı, Yaptığımız çalışmalarla borç 173 milyon civarına inmiştir. Borçların vade yapısı ve sıkıntılar devam etmekte ancak azalma yönünde eğilim göstermektedir, bir iyiye gidiş vardır" ifadelerini kullandı.

Kulübün sermaye artırımına gitmesi gerektiğini belirten Üstünsalih, "Kulübümüzün sermaye yapısı esas sermaye üzerine kurulmuştur. Sermaye artışı olması gerekmektedir. UEFA mali fair-play kuralları çerçevesinde kayıtlı sermaye geçilmesi zorunlu bir hal almıştır. 2011 yılında yapılan şirket birleştirmesi nedeniyle kayıtlı sermayeye geçilmeliydi. Bu konuda geç kalınmıştır. Kulübümüz bu yüzden SPK nezdinde ciddi uyarılar ve cezalar almaktadır. Kayıtlı sermayeye geçtiğimiz takdirde kulübümüzün ihtiyaç duyduğu sermaye artışı kademeli olarak yapılacaktır. Kayıtlı sermaye düzenine geçtiğimizde basamak basamak sermayeyi artırma imkanını almak istiyoruz. Bu sermaye yapısını güçlü bir hale getirmenin yolu kayıtlı sermayeye geçmektir" dedi.

Haberin Devamı

Genel kurul, sermaye arttırımı konusunda yönetim kuruluna yetki verdi. Genel kurulun son bölümünde denetleme, sicil ile Arşiv ve Müze Kurulu'nun seçimlerine gidildi.

Yazarlar