Basketbol TÜBAD için start verildi

TÜBAD için start verildi

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği tarafından 12. kez düzenlenen Basketbol Turnuvası, basın toplantısı ile başladı. TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp ile 2. Başkan Aydın Örs’ün bulunduğu organizasyonda Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun da açıklamalar yaptı.

TÜBAD için start verildi

Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek TÜBAD Basketbol Turnuvası’nın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp, 2. Başkan Aydın Örs, Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Şükrü Hatun ile diyabetli minik sporcular katıldı.

Haberin Devamı

Başkan Baturalp, yoğun ilgi nedeniyle teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “70 senedir basketbolun içindeyim. Son olarak TÜBAD başkanlığı yapıyorum. Ancak TÜBAD’ın kuruluşundaki en büyük insan Önder Seden’dir. Şu anda aramızda yer almıyor ama ben ona da teşekkürlerimi sunuyorum. Yıllardır bize destek veren Banvit’e ve başkan Özkan Kılıç ile Menderes Gümüşdal’a teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya katılan Beşiktaş, Galatasaray, Gaziantep ve Olimpiakos başkanlarına da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

2. Başkan Aydın Örs de şu ifadeleri kullandı: “Lig öncesi son hazırlık turnuvasının önemli olduğunu düşünüyorum. Organizasyonu yapan arkadaşlar gerçekten titiz çalıştı. Basketbol Federasyonu’nun da desteğini alarak önemli bir organizasyona imza atılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise “Çok değerli basketbol adamlarıyla birlikteyiz ve ben de 25 senedir diyabetle uğraşan bir çocuk doktoruyum. Diyabet çocuklarda da görülebilir. Bir çocuk diyabet olduğunda herkes şaşırır ama biz biliriz ki onlar da normal bir hayat sürdürebilir. Cumartesi günü Arkadaşım Diyabet gösteri maçı da olacak. Ünlü basketbol insanlarıyla bizim arkadaşlarımız da aynı salonda oynanacak” ifadelerini kullandı.

Toplantıda bulunan diyabetli çocuklar Merve, Elif ve Ali de diyabetli olmanın kendilerine spor yapmakta asla engel olmadığını vurgularken, günlük yaşantılarında da hiç sıkıntı olmadığını ifade ettiler.

TURNUVA PROGRAMI

28 EYLÜL PERŞEMBE
16.00 Olimpiakos-Beşiktaş S.J
18.15 GS Odeabank-G.Antep Basket

30 EYLÜL CUMARTESİ
11.30 Arkadaşım Diyabet Basketbol Gösteri Maçı
13.00 3.’lük maçı
15.30 Final




Yazarlar