Galatasaray Tudorlu ya da Tudorsuz!

Tudorlu ya da Tudorsuz!

07.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezon Tudor’la kapanır veya kapanmaz bunu öngörmek zor. Ancak bu Galatasaray sezon sonunda fiziksel yönden üst seviyede olacak bunu bugünden söyleyebilirim.

Tudorlu ya da Tudorsuz

NEVZAT DİNDAR - AVUSTURYA KAMP DEĞERLENDİRMESİ

Haberin Devamı

Avusturya’daki kampın ikinci günü Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün’e, “Östersunds’taki maç sonrası kamp için hemen neden hazırlık yapmadınız?” diye sordum.

Ergün haklıydı belkide.. Böyle bir çalışma olsa ve duyulsa kim bilir neler olacaktı! Bu yüzden rövanşı bekleyip öyle harekete geçtiklerini söylemişti.

Kamp biraz gergin başladı. Normaldi de.. Takım Avusturya’ya gelirken, yöneticiler de Lucescu’ya gitmişti. Cenk Ergün bu duruma ne kadar profesyonelce yaklaştıysa Tudor da o kadar duygusalca baktı.

Bu belirsizlikle beraber Tudor basınla arasına iyice mesafe koydu. İlk antrenmanı izlemek için dürbün kullanmamız gerekecekti! Bu kamp sonuna kadar devam etti. Tudor mutlu değil söylentilerden... Çok etkileniyor. Bu şekilde sorgulanan, tartışılan bir adam, futbolcuları üzerinde ne derece etkili olabilecek?

Haberin Devamı

İki kampı yerinden takip eden biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim: Galatasaray çok çalıştı. İyi yüklemeler yapıldı. Hazırlık maçlarını bu yüzden çok fazla önemsememek gerekir. Çünkü zaten idmanlardan yorgun düşen futbolcuların maçlarda ayağı topa gitmedi bir anlamda. Üstelik bu takım yeni kuruldu. Galatasaray diğer rakipleri gibi varolan takıma 2-3 takviye yapmadı. Neredeyse yepyeni bir ekip oluştu. Bu yüzden adaptasyon biraz zaman alabilir.

Sezon Tudor’la kapanır veya kapanmaz bunu öngörmek zor. Ancak bu takım sezon sonunda fiziksel yönden üst seviyede olacak bunu bugünden söyleyebilirim. İlk haftalar kayıpsız geçer takım da oturursa şampiyonluk hiç de uzak bir ihtimal değil.

Yeniler bambaşka
Galatasaray’ın ilk parti transferleri Maicon, Belhanda ve Gomis, kağıt üzerinde iyi isimler olmasına karşın henüz “Tamam budur” dedirtecek bir oyun sergilemedi. İkinci parti transferler ise hemen “İşte budur” dedirtti.
Mariano’yu ilk kez sarı-kırmızılı formayla izleme şansı bulduk. Sambacı hemen takıma ısındı. Kampın sonunda ise Ndiaye ve Fernando geldi. Özellikle Ndiaye tek antrenmanla çıktığı Hertha Berlin maçında dikkatleri üzerine çekti. Fiziksel olarak hazır izlenimi verdi.
Fernando ise boşuna kendisine ahtapot lakabı verilmediğini gösterdi. Brezilyalı hiç antrenmana çıkmadan Hertha Berlin karşısında 45 dakika şans buldu. İyi de oynadı. Ndiaye ile beraber orta sahaya dinamizm, direnç ve tempo getirecek gibi görünüyor.
Kaptan moralsiz
Kamp döneminde adı Trabzonspor ile anılan kaptan Selçuk İnan moralsizdi. Tecrübeli futbolcu yine çok çalıştı. Antrenmanlarda hep en önde koştu, Tudor’a yardımcı oldu. Ancak eleştiriler ki özellikle küfürlerden çok etkilendiği belli.
Kampın mutsuzu ise Sinan Gümüş’tü. Benfica’ya gitmek isteyen genç futbolcunun mutsuzluğu her halinden belli oluyordu. Feghouli gelse aslında çoktan Portekiz’e uçak bileti hazırdı.