Tenis Tüm gözler Fransa’da

Tüm gözler Fransa’da

27.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa Açık Tenis Turnuvası ana tablo maçlarıyla bugün start alacak. Toplamda 39 milyon 197 bin euro ödülün dağıtılacağı dev organizasyonda erkekler ve kadınlarda mutlu sona ulaşacak isimler 2,2’şer milyon euro kazanacak.

Tüm gözler Fransa’da

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ın ana tablo maçları, bugün başkent Paris’te başlayacak.

Haberin Devamı

Erkeklerde dünya bir numarası Rafael Nadal için dev organizasyonun anlamı bir başka olacak.

İspanyol raket, 11 şampiyonluğuyla bir grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi olan Margaret Court’un rekorunu yakalamak için korta çıkacak. Avustralya Açık’taki sakatlığını atlatmasının ardından Monte Carlo, Barcelona ve Roma’daki toprak kort turnuvalarını kazanan Nadal, ilk maçını dünya 54 numarası Alexandr Dolgopolov ile yapacak.

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası ve 23 şampiyonlukla ‘açık dönemde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi’ Serena Williams da doğum yaptıktan sonra ilk kez bir grand slam turnuvasına katılacak. Ayrıca dünya 1 numarası Simona Halep’i tahtından indirebilecek 5 ismin bulunması, tek kadınlar maçlarını heyecanlı kılacak.

Haberin Devamı

Halep turnuva boyunca Caroline Wozniacki, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Karolina Pliskova ve Caroline Garcia’nın tehdidi altında olucak. Yerini korumak için en az yarı finale yükselmesi gereken Halep, Muguruza, Pliskova ve Garcia’nın yanı sıra eski dünya 1 numaraları Angelique Kerber, Serena Williams, Maria Sharapova’yla da ana tablonun aynı yarısında yer alıyor.

Fransa Açık’ta toplam 39 milyon 197 bin euro ödül dağıtılacak. Turnuvanın, 9 Haziran’da yapılacak tek kadınlar ve 10 Haziran’da oynanacak tek erkekler finalini kazananlar ise 2,2 milyon euro kazanacak.

Federer yine yok
Geçen sezon yaptığı muhteşem dönüş sonrası 2018’e de Avustralya Açık zaferiyle başlayan erkekler dünya sıralamasının 2. basamağındaki Roger Federer, yine toprak kort sezonunda oynamamayı tercih etti. Dev turnuvada erkeklerde dünya 20 numarası Chung Hyeon ve dünya 28’incisi Milos Raonic, kadınlarda ise klasmanın 28. basamağındaki Agnieszka Radwanska sakatlıkları yüzünden turnuvaya katılamayacak.