1.Lig Tüm liglerin gol kralı Bekamenga

Tüm liglerin gol kralı Bekamenga

01.11.2016 - 16:22 | Son Güncellenme:

TÜRKİYE 1'inci Ligi takımlarından Balıkesirspor'un sezon başında Fransa 2'nci Lig ekiplerinden Troyes'dan kadrosuna kattığı Christian Bekamenga, 9 maçta 10 gole ulaşırken, Türkiye liglerinin en golcü oyuncusu olmayı başardı.

Tüm liglerin gol kralı Bekamenga

Kırmızı beyazlı formayla ilk gol sevincini Eskişehirspor karşısında yaşayan 30 yaşındaki Kamerunlu futbolcu, Göztepe, Adana Demirspor ve Samsunspor filelerini 2'şer kez havalandırırken Mersin İdmanyurdu deplasmanında hat-trick yapmayı başardı. Bekamenga, toplam 10 golle sadece kendi liginde değil, tüm liglerde en skorer oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışında Kardemir Karabükspor'dan Abdou Razack Traore 6 golle ilk sırada bulunuyor. 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Gümüşhanespor'dan Ali Özgün ve Hatayspor'dan Mithat Yaşar 8'er, Beyaz Grup'ta Fatih Karagümrük'ten Mert Somay, Kahramanmaraşspor'dan Yakup Zorlu, Keçiörengücü'nden CoşkunYılmaz ve Yıldıray Koçal 5'er golle zirveyi paylaşıyor. 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta Çorum Belediyespor'dan Yakup Alkan 9, 2'nci Grup'ta Bodrum Belediyespor'dan Mümin Aysever 8 golle krallık yarışında önde bulunuyor.

Ligde Balıkesirspor'un 18 golle en skorer ekip olmasında başrol oynayan Bekamenga, Türkiye liglerindeki bir çok kulübün toplam gol sayısını da geride bıraktı. Kamerunlu golcü, Süper Lig'de Gençlerbirliği (9), Gaziantepspor (9), Atiker Konyaspor (9), Çaykur Rizespor (8), Trabzonspor (6), 1. Lig'de Bandırmaspor (8), Manisaspor (8), Elazığspor (8), Ümraniyespor (8), Şanlıurfaspor (6) ve Samsunspor'u (2) geçti. Bekamenga, Süper Lig'de forma giyen Kamerunlu meslektaşlarını da gölgede bıraktı. Beşiktaş'ın Porto'dan transfer ettiği Vincent Aboubakar şimdiye kadar 1, Antalyaspor'un ünlü golcüsü Eto'o 2, Çaykur Rizesporlu Leonard Kweuke ise 3 gol atabildi.

Yazarlar