Futbol Tuncel Kurtiz'in anısına bir futbol sohbeti...

Tuncel Kurtiz'in anısına bir futbol sohbeti...

28.09.2013 - 11:27 | Son Güncellenme:

Dün hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğan tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in anısına daha önce yaptığı bir futbol sohbetini sizlerle paylaşıyoruz...

Tuncel Kurtizin anısına bir futbol sohbeti...

Goal.com'dan Ege Görgün, geçtiğimiz aylarda ölümü ile yasa boğan Tuncel Kurtiz ile futbol üstüne bir söyleşi gerçekleştirmişti. İşte bu sohbette 'Dayı'nın futbola hiç de yabancı olmadığı ortaya çıktı.
Gençliğinde toprak sahaların tozunu epey yutmuş, okul takımında geleceğin efsane topçularıyla birlikte oynamıştı.

Haberin Devamı

İşte o söyleşi...

Futbolla aranız nasıl?

Futbol sevmeyen bir Türk zor bulursun herhalde.

Ama siz geçmişte oynamışsınız da…

Haydarpaşa Lisesi’nde Boncuk Ömer hocamızdı. Boncuk Ömer Fenerbahçe’nin eski futbolcularındandı. Sonra Anadolu Lisesi’nde de okul takımındaydım. İstanbulsporlu İhsan, Fenerbahçeli Çetin, Beşikaşlı Varol, Haydarpaşa Lisesi’nde Can Bartu vardı birlikte oynadığım. Ama benim pek yeteneğim yoktu herhalde futbola.

Defans oyuncusu fiziği var sizde…

Yok. Sağ iç ya da sağhaf oynatırlardı beni. Son maçımda Sultanahmet Sanat ile oynadık. Şeref Stadı’nda. Şimdi Çırağan Kempinski’nin olduğu yerdeydi Şeref Stadı. Çamur içinde bir saha, soyunma odaları berbat halde, buz gibi suyla duş alırdık. Top denize kaçardı. Fenerbahçeli Avni’nin karşısında oynuyordum. Beni madara etti. Yenildik. Üzüntüden pasaja gidip şaraba vurdum kendimi. Sonra sürüne sürüne gittik okula, doğru revire. Futbol hayatım öyle bitti. Masa tenisinde iyiydim. Hala da iyiyim.

Maç izleme alışkanlığınız var mı?

Eskiden çok seyrederdim. Şimdi ara sıra. İkinci devreleri seyretmek daha hoşuma gidiyor, sonuna doğru. Çok sıkıcı gelmeye başladı artık bana bu oyun. Çok matematik oldu, çok kurallı oldu. Pas ver, pas ver, sonra sağdan ya da soldan bir orta yap, birinin kafasına gelsin de gol olsun. Nerde bir Lefter, bir Metin Oktay, bir İsfendiyar diyorum. Hala onları arıyorum.

Seyrettiniz onları tabi…

Tabi. Bayıla bayıla. Fener Stadı’na gider top toplardık. Lefter abimiz vururdu dann diye topa, koşar getirirdik.

Ege Görgün/Goal.com