Galatasaray Turgay Şeren son yolculuğuna uğurlandı

Turgay Şeren son yolculuğuna uğurlandı

09.07.2016 - 15:02 | Son Güncellenme:

Hayatını kaybeden A Milli Futbol Takımı'nın ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren, son yolculuğuna uğurlandı.

Turgay Şeren son yolculuğuna uğurlandı

Turgay Şeren'in Teşvikiye Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına ailesi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.
Bakan Kılıç, Turgay Şeren'in oğlu Emre Şeren'e başsağlığı diledi ve merhum Şeren'in naaşının başında dua etti.
Cenaze namazı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıç, spor camiasına başsağlığı dileyerek, şunları kaydetti:
"Öncelikle ailesinin, spor camiamızın ve hepimizin başı sağ olsun. Milli takımızda, Galatasaray'da futbol oynadığı yıllar sürecinde başarılara imza atmış 'Berlin Panteri' lakabını kazanmış, daha sonra aktif futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyeri de olan ve hatta Samsunspor'u da bir dönem çalıştıran, aynı zamanda spor medyası mensubu olan çok değerli Turgay Şeren ağabeyimizi kaybettik. Türk sporunda bıraktığı izleri ve mirası yaşatacağız. Spor yaşamı boyunca ortaya koymuş olduğu duruş ve centilmenlikten dolayı kendisini rahmetle anıyorum. Tüm spor camiasının tekrar başı sağ olsun."
Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek de Turgay Şeren'i kaybettikleri için çok üzgün olduklarını aktararak, "Turgay Şeren Türk futboluna verdiği hizmetle herkesin kalbinde yer bulmuş birisi. Kişiliğiyle, sportmenliğiyle ve efendiliği ile örnek olmuş birisi. Turgay Şeren gibi nesiller yetiştirmek üzere futbol camiası harekete geçmek zorunda. Hem birleştirici hem de futboldaki başarısıyla örnek olmuş bir isim. Dolayısıyla kaybından dolayı son derece üzüntülüyüm. Belki daha fazla istifade edebilirdik kendisinden. Kendisini defalarca ziyaret etmiştim. Bir seferinde ağlayarak Galatasaray'ın aslanı olduğunu söyledi. Böyle Galatasaraylılık herkesin özlemi. Galatasaray camiasının Turgay Şeren'in çizdiği bu yolda birleşmesini kenetlenmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.
Turgay Şeren'in tabutu Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağı ile sarılırken, tabutun üstüne Vefaspor atkısı da koyuldu.
Cenaze namazının ardından Turgay Şeren'in naaşı omuzlara alınarak alkışlar arasında cenaze aracına bindirildi. Şeren'in naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda dualar arasında toprağa verildi.