Futbol Türk futbolunun acı günü

Türk futbolunun acı günü

05.09.2012 - 02:37 | Son Güncellenme:

Türk futbol ailesi Eskişehir'den gelen haberle yıkıldı. 26 yaşındaki savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu geç saatlerde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Ediz Bahtiyaroğlu’nun cenazesi bugün Bursa Ulu Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Sarıkaya Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ediz'in otopsi raporu açıklanırken, kulüp doktoru da konuştu.

Türk futbolunun acı günü

Türk futbol ailesi dün gece Eskişehir'den gelen haberle yıkıldı. Eskişehirspor'un 26 yaşındaki savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu geç saatlerde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Otopsi sonucu açıklandı

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR DHA

Eskişehir'de evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'na cumhuriyet savcısı gözetiminde otopsi yapıldı.
Cumhuriyet savcılığı yetkilileri, genç yaşta yaşamını yitiren futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'na Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morgunda klasik otopsi yapıldığını söyledi. Yetkililer, genç futbolcunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş olduğunun gözlendiğini, herhangi bir ilaç alımıyla ilgili bulguların görülmediğini belirtti.

Cumhuriyet savcılığı yetkilileri otopside Ediz'den alınan bir parçanın Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini, tahlil sonucunun ise 1 ay içerisinde kendilerine ulaşacağını söyledi.

Otopsinin ardından Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesini yakınları teslim aldı. Ediz'in cenazesi Tepebaşı Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak çevre yolu üzerindeki Eskişehirspor Tesisleri'ne götürüldü. Burada yapılan törene Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Şaban Umut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Ediz'in babası İsmail Bahtiyaroğlu, ağabeyi Engin Bahtiyaroğlu, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Ersun Yanal, yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar katıldı. Kulüp Başkanı Halil Ünal ile Eskişehirspor Takım Kaptanı Servet Çetin birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Ediz'in Türk Bayrağı, Eskişehirspor Bayrağı ile formasının üzerine konulduğu tabutunun önünde cenaze namazı kılındı. Törende de yöneticiler, teknik kadro ile futbolcular gözyaşına boğuldu.

Ediz'in cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere Bursa'ya götürüldü. Ediz için Bursa Ulu Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

KULÜP DOKTORUNDAN AÇIKLAMA: NE ALKOLÜ NE DE SİGARASI VARDI

Eskişehirspor Kulübü'nün doktoru Mehmet Ali Armağan ise yaptığı açıklamada; "Şimdi otopsiden çıktım, burdan sonra da kulübün tesislerine gideceğiz. Evinde vefat eden 26 yaşındaki bir futbolcu. Ne ağır bir antrenman yaptı ne de başka bir şey. Ediz'in ne alkolü ne de sigarası vardı" dedi.

Haberin Devamı

Ediz'in ölümü isyan ettirdi!

Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyar’ın 26 yaşında kalp krizinden ölmesi futbol camiasını şoka sokarken beraberinde bazı soruları da gündeme getirdi..

Genç oyuncunun ani vefatına büyük tepki gösteren sporseverler ''Bunlar profesyonel oyuncular.. Tam teşekküllü hastanelerde kontrolden geçmiyorlar mı?. Bu oyuncunun kalp hastası olduğu nasıl anlaşılmaz?'' dediler..

Kırmızı-Siyahlı ekibin sezon başında Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde kontrolden geçtiği ancak herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadığı öğrenildi..

Bu da ''Sezon öncesi hastane kontrolleri sağlıklı yapılmıyor mu?'' sorusunu akla getirdi..

Eskişehir Acıbadem Hastanesi yetkilileri ise Ediz'in vefatı ile ilgili akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun, hastanelerinde 29 Haziran 2012 tarihinde rutin sağlık kontrolünden geçirildiğini ve herhangi bir sağlık sorununun görülmediğini belirtti.

Özatik, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğumuz Eskisehirspor futbol takımının değerli oyuncularından Ediz Bahtiyaroğlu, 29.06.2012 tarihinde Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde, diğer tüm Acıbadem hastanelerinde de uygulandığı gibi sezon öncesi rutin sağlık kontrollerinden geçmiştir. Sezon öncesi rutin sağlık kontrolleri kapsamında; tüm sporcu ve teknik heyete olduğu gibi Ediz Bahtiyaroğlu'na da kulak burun boğaz, genel cerrahi, göz, ortopedi, iç hastalıkları ve kardiyoloji muayeneleri ile birlikte ayrıntılı tüm kan ve idrar tetkikleri, Eforlu EKG testi ve Ekokardiyografisi yapılmıştır.

Bu tetkik ve muayeneler doğrultusunda kendisinin, genel sağlık durumunda herhangi bir problem görülmemiş, spor yapmasına engel bir durum tespit edilmemiştir. Acıbadem Eskişehir Hastanesi olarak Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz."

Necati, Ediz'in formasını giymişti

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, geçen sezon Galatasaray'a transfer olan Necati Ateş'i takıma katarken, imza töreninde forma yaptırılmadığı için Ediz Bahtiyaroğlu'nun 2 numaralı forması giydirilmişti.

Haberin Devamı

İmza töreni için basının karşısına çıkan tecrübeli futbolcu kırmızı siyahlı formayı giydi ama sırtında kendisinin adı yazmıyordu.

Ne tesadüftür ki bu olayın yaşanmasının ardından kısa bir süre sonra Ediz Bahtiyaroğlu'nun kalp krizi nedeniyle vefat ettiği haberi alındı.

"NECATİ ABİ FORMAMDA GÖZÜN MÜ VAR?"

Genç futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu ölümünden çok kısa bir süre önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir haber paylaştı. Eskişehirspor'a transfer olan Necati Ateş'in kendi formasını giydiği haberi paylaşan Ediz, "Formamda gözün mü var Necati Abi" yorumunu yaptı.

Türk futbolunun acı günü

POLİS EVDE İNCELEME YAPTI

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Ersun Yanal, yöneticiler ve futbolcular Ediz'in evine gitti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ile Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri de evde incelemelerde bulundu.
Genç yaşta yaşamını yitiren Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Eskişehirspor'un resmi internet sitesinden Ediz'in yaşamını yitirdiği duyurularak "Ediz'i kaybettik. Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nu dün gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler gün içinde verilecektir" denildi.
Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, Ediz'in cenazesinin hastane morguna kaldırıldığını, kesin ölüm nedeniyle ilgili bilginin sağlık kurulu tarafından verileceğini söyledi. Ölüm haberini gece saat 01.30'da aldığını ifade eden Şahbaz, büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.
Son olarak Ankaragücü'nde forma giyen Ediz, Eskişehirspor ile geçen sezon 2.5 yılığına sözleşme imzalamıştı. Futbola Bursaspor'da başlayan Ediz Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Bucaspor ve Ankaragücü takımlarında forma giymişti.

SON FOTOĞRAFI

Eskişehirspor tesislerinde antrenmana katılan Ediz'in son fotoğrafları burada çekildi. Teknik direktör Ersun Yanal antrenman öncesinde Ediz ve arkadaşlarıyla tek tek tokalaştı. Geride ise Ediz'in son çekilen fotoğrafları kaldı.

BURSA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Eskişehir'de evinde yaşama veda eden futbolcu Edis Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, Eskişehir'de yapılan törenden sonra Bursa'ya getirildi. Talihsiz futbolcunun cenazesi Merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Mollaarap Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenazeyi gören Ediz Bahtiyaroğlu'nun annesi Ayten, babası İsmail, ablası Ebru ve ağabeyi İsmail Bahtiyaroğlu sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazesine Ediz Bahtiyaroğlu'nun Bursaspor altyapısında oynarken takım arkadaşı olan Gaziantepsporlu milli futbolcu Serdar Kurtuluş da katıldı. Cenaze daha sonra Ulucami'ye götürüldü.

Bursaspor altyapısından yetişen ve genç yaşta yaşamını yitiren Ediz Bahtiyaroğlu için Bursa Ulucami'de düzenlenen törene Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçeli futbolcular Orhan Şam ve Özer Hurmacı, Eskişehirsporlu futbolcular, Ziya Doğan, Ahmet Gökçek, Ersun Yanal, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri, Bursaspor eski futbolcularından altyapı sorumlusu Adnan Örnek, genç futbolcunun ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Ediz Bahtiyaroğlu'nun takım ve ev arkadaşı Hürriyet, talihsiz futbolcunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Hürriyet'i Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal güçlükle sakinleştirdi. Taraftarlar cenaze töreni sırasında 'Transferin son gününde Es-Es'ten cennete' yazılı pankart açtı. Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi Ulucami'de ikindide kılınan cenaze namazı ardından Mollaarap Mahallesi'ndeki Sarıkaya Mezarlığı'nda toprağa verildi...

Yazarlar