Diğer Türk sporcular kapsama alanında

Türk sporcular kapsama alanında

30.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli atletlerin başarısıyla gündeme gelen Turkcell'in desteği, 25 branşta 34 bini aştı.

Türk sporcular kapsama alanında

A Milli Futbol Takımı sponsoru olarak Dünya Kupası’ndaki üçüncülükle başlayan süreç, zaman içinde pek çok farklı branşa sıçradı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Toplamda 500 milyon TL’nin üzerinde destek verdik. Biliyoruz ki sonunda tek kazanan Türk sporu olacak” dedi.

Haberin Devamı

Londra’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda milli atletlerin başarısı hâlâ konuşulmaya devam ediyor. Ramil Guliyev’in altın, Jasmani Copello’nun gümüş madalya aldığı dev organizasyon Türkiye adına ilklere sahne olurken, Turkcell’in Atletizm Federasyonu ile olan işbirliği de meyvelerini vermeye başladı.

Teknolojik iletişim operatör şirketinin, 2012’den bu yana desteklediği atletizmde tarihin en başarılı Dünya Şampiyonası geçirildi. Atletizm dışında olimpik diğer branşlar da kapsama alanına giriyordu. 2012 Londra Olimpiyatları’na tarihin rekor sporcu seviyesiyle katılımın yanı sıra, 2016 Rio Olimpiyat Takımı oluşumunun ilk ve tek sponsoru olunması da bu dev girişimi takip etti.

A Milli Futbol Takımı iletişim sponsoru olduktan sonra başlayan bu destek, bugüne dek futboldan basketbola, atletizmden yüzmeye, golf, yelken ve engel tanımayanlara bir çok spor branşında devam etti. Türkiye’de sporun en büyük destekçisi haline gelen Turkcell, 25 branşta 34 binden fazla sporcuya destek verdi.

Haberin Devamı

Sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Kurulduğumuz günden bu yana 25 spor branşında, toplamda 500 milyon TL’nin üzerinde maddi destekle, 34 binden fazla sporcunun yanında olduk. Çok iyi biliyoruz ki, sadece mücadele ve her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak bizi ileriye götürür. İşte tam da bu yüzden Turkcell olarak sporun ve sporcunun en büyük destekçisi olmaya hep devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bu dev desteğin, bu büyük mücadelenin sonunda tek kazanan Türk sporu olacak” dedi.

1: Londra’da 20.09’lik derecesiyle birinci olan Ramil Guliyev, hem kendisinin hem de Türkiye’nin Dünya Atletizm Şampiyonları’ndaki ilk altın madalyasını aldı.

Turkcell dönemi başarıları

Turkcell’in desteklediği dönemdeki bazı önemli gelişmeler şöyle: 2002’de A Milli Futbol Takımının Dünya Üçüncülüğü. Basektbol Milli Takımı, 2010’da dünyada basketbolun iki numarası. Süper Lig’in ilk isim sponsoru olunan dönemin sonunda 4 büyükler dışındaki ilk ve tek şampiyon Bursaspor. Atletizmde tüm tarihimizin en başarılı dünya şampiyonası.

Haberin Devamı

Olimpiyat takımının yüzde 100 büyümesi. 2012 Londra Olimpiyatları’na rekor sporcu katılımı. 2016 Rio Olimpiyat Takımı oluşumunun ilk ve tek sponsoru. 2013’te Görme Engelli Federasyonu ile Turkcell Sesi Görenler ligi yaratıldı. 2015’te, engel tanımayan Görme Engelli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa Gençlik Kış Oyunları’nın ilk kez Türkiye’ye gelmesine destek olundu.

Türk sporcular kapsama alanında

2013’te Görme Engelli Federasyonu sponsorluğu ile “Turkcell Sesi Görenler” ligi yaratıldı. Bundan iki sene sonra 2015’te, engel tanımayan Görme Engelli Futbol Takımı finalde Rusya’yı yendi Avrupa Şampiyonu oldu.

Türk sporcular kapsama alanında

Süper Lig’in ilk isim sponsoru olunan dönemde, ligde tarihin dört büyükler dışındaki ilk ve tek şampiyonu çıktı. Bursaspor kupayı kaldırdı.

Turkcell’in destek verdiği branşlar:

- Futbol Milli Takımlar
- Basketbol Milli Takımlar
- Engelli Futbolu
- Türkiye Yüzme Federasyonu
- Türkiye Atletizm Federasyonu
- Türkiye Yelken Federasyonu
- Bedensel Eng. Yelken Federasyonu
- Yelken Özel Turnuva
- Golf Özel Turnuva

Haberin Devamı