Futbol Türk sporunun kalbi İstanbul'da atıyor

Türk sporunun kalbi İstanbul'da atıyor

07.09.2014 - 11:56 | Son Güncellenme:

Toplam 72 takımın yer aldığı futbol, erkek ve kadın basketbol ile erkek ve kadın voleybol branşlarında en üst seviye liglerde İstanbul'dan 26 ekip bulunuyor.

Türk sporunun kalbi İstanbulda atıyor

Türkiye'de en çok ilgi gören takım sporları futbol, basketbol ve voleybolun en üst seviye liglerinde bu sezon yer alan takımların yüzde 37'sini İstanbul temsilcileri oluşturuyor.

Haberin Devamı

Türkiye'deki en üst seviye liglerde 2014-2015 sezonunda, Spor Toto Süper Lig'de 18, Türkiye Basketbol Ligi'nde 16, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 14, Bayanlar ve Erkekler Voleybol 1. Liglerinde 12'şer olmak üzere, toplam 72 takım yarışacak.

Türkiye'de en fazla seyirci çeken ve en büyük ekonomiye sahip spor dalı olan futbolun en üst ligi olan Süper Lig'deki 18 takımın 5'i İstanbul'dan. Ligde şampiyonluğa uzun yıllar ambargo koyan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yanı sıra kurduğu kadro ile Avrupa kupalarını hedefleyen Kasımpaşa, yeni kulüp yapısı ve stadı ile Süper Lig'in yeni takımı İstanbul Başakşehir yer alıyor.

Ayrıca futbol alt liglerinde birçok İstanbul takımı da yeni sezonda mücadele verecek.

Haberin Devamı

Basketbolda 10 takım var

Futbolun ardından en fazla ilgiyi gören spor dalı olan basketbolda erkek ve kadınlar liglerinde 10 İstanbul takımı mücadele edecek. Türkiye Basketbol Ligi'ndeki 16 takım arasında İstanbul'dan Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş İntegral Forex, Anadolu Efes, Darüşafaka Doğuş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor bulunuyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ise Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Üniversitesi BGD takımları lig yarışının içinde olacak.

Voleybol liglerinin yarısı İstanbul'dan

Erkekler ve Bayanlar Voleybol 1. Liglerinde toplam 11 takımı bulunan İstanbul, neredeyse liglerin yarısını oluşturuyor. Voleybolun en üst liginde erkekler ve bayanlarda 12'şerden toplam 24 takım mücadele ediyor. Bu takımların 11'i ise İstanbul'dan yer alıyor. Bayanlar Voleybol 1. Lig'de İstanbul'dan VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray Daikin, Fenerbahçe Grundig, Beşiktaş, Yeşilyurt ve Sarıyer Belediyesi yer alıyor.

Erkeklerde ise Galatasaray FXTCR, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları mücadele ediyor.

Şampiyonlar İstanbul'dan

İstanbul takımları, geçen sezon futbol, erkek ve kadın basketbol ile erkek ve kadın voleybol liglerinde 4 şampiyonluk yaşadı, bir şampiyonluk ise Ankara'ya gitti. Futbolda Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ipi göğüsleyen ekip oldu, Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de Galatasaray Odeabank mutlu sona ulaştı. Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde ise VakıfBank şampiyonluğun sahibi oldu.

Haberin Devamı

Bu branşlarda İstanbul dışındaki tek şampiyonluğu Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde Ankara temsilcisi Halkbank kazandı.