Skorer Türk yıldızları

Türk yıldızları

17.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Biri Dünya Fair Play Ödülünü alan ilk jokey, diğeri cimnastiğin gururu oldu

Türk yıldızları

ERHAN YAVUZ

Haberin Devamı

“Canımız birbirimize emanet. Bugün olsa aynı şeyi yaparım”

Türk yıldızları

AFŞIN YAKUBOĞLU/ÖZEL RÖPORTAJAFŞIN YAKUBOĞLU/ÖZEL RÖPORTAJ

Dünya Fair Play Konseyi tarafından Davranış Dalında büyük ödüle layık görülen jokey Erhan Yavuz, adeta mutluluktan havalara uçuyor.
Böylesine anlamlı bir ödülü kazanmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Yavuz, “Türkiye’de bu ödülü alacağımı umuyordum. Ancak bu ödüle dünya çapında seçilmek beni oldukça gururlandırdı. Dünyalar benim oldu. Ayrıca bu ödülün dünyada ilk defa bir jokeye veriliyor olması bir Türk jokeyi olarak beni çok mutlu etti” dedi.
O koşuda yapması gerekeni yaptığını vurgulayan 31 yaşındaki tecrübeli jokey şöyle devam etti: “Oldukça önemli bir yarış olan Plevne koşusuydu. Son 1300 metreye gelinirken Halis (Karataş) ağabeyin bindiği Gelibolu isimli safkanın kantarmasının sol tarafının koptuğunu ve büyük tehlike yaşadığını gördüm. Kopan kantarmanın parçasını alarak kendisine verdim. Birinci oldu. Ben ise yarışı dördüncü bitirdim. İnanın o an, ona yardım etmekten başka bir şey düşünmedim. Çünkü biz jokeyler her gün birçok yarışa biniyor ve tehlikeler yaşıyoruz. Canımız birbirine emanet. Ben de bir an bile tereddüt etmedim ve arkadaşıma yardım ettim. Bugün de olsa aynı şeyi yapardım”.

Haberin Devamı

‘Umarım gençlere örnek olur’
Bugüne kadar 10 binin üzerinde at bindiğinin altını çizen Erhan Yavuz, “Birçok önemli yarış kazandım. Şu an itibariyle 1368 birinciliğim var. Ama inanın hiçbir başarım beni böylesine mutlu etmedi. Bu çok değişik bir duygu. Umarım benim bu davranışım özellikle genç apranti kardeşlerimize örnek olur” ifadelerini de kullandı.
İlk tebriği eşi Özlem Yavuz’dan aldığını kaydeden şampiyon jokey, “Eşim ikinci çocuğumuza hamile. Allah nasip ederse bir ay sonra çocuğumuz dünyaya gelecek. Böylesine anlamlı bir ödülü onlara armağan ediyorum” dedi.

1368 birinciliği var
Pistlerimizde fırtına gibi esen Erhan Yavuz bugüne kadar 10436 kez at binerken bir çok başarıya da imza attı. 31 yaşındaki Yavuz aralarında Cumhurbaşkanlığı Koşusu, Başbakanlık Koşusu, Ankara Koşusu, Kısrak Koşusu ve Dişi Tay Deneme gibi bir çok önemli yarışın bulunduğu tam 1368 yarışta birinciliğe uzandı. İlk yarışını 1996 yılının Aralık ayında İzmir’de Ülfet ile kazanan şampiyon jokey 1319 kez ikinci, 1210 kez üçüncü oldu. Erhan Yavuz, bindiği safkanlarla 1110 defa da tabelayı tamamladı.

Haberin Devamı

GÖKSU ÜÇTAŞ

“Olimpiyata katılarak ilk aşamayı geçtim. Hedefim kürsüye çıkmak”

Türk yıldızları

MUSTAFA ALKAÇ/ÖZEL RÖPORTAJ

Cimnastiğin “gurur kızı” gözünü Londra kürsüsüne dikti. 2012 Londra elemelerinde tarihi bir başarıya imza atarak adını ilk 30 arasına yazdıran Göksu Üçtaş, cimnastikte ilk kez olimpiyat minderine çıkacak olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor.
İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan 2012 Londra Olimpiyatları Artistik Cimnastik eleme müsabakalarında 96 sporcuyla mücadele eden ve 23. sırada olimpiyat vizesi alan milli sporcu gözünü diktiği Londra kürsüsü için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
En büyük hayalinin olimpiyatta ay-yıldızlı mayo ile mücadele etmek olduğunu söyleyen Üçtaş, bu konuda ilk ve en önemli adımı attığını belirterek, “Elemeleri geçerek bir ilki başardım ve Londra kapısını araladım. Yoğun çalışma temposu içinde gece gündüz çalışarak amacıma ulaştım. Ancak gerçek görevim ve sorumluluğum şimdi başlıyor. Beni her konuda destekleyen ve sürekli yanımda olan antrenörüm Mergül Güler ve federasyon başkanımız Atilla Örsel’e borcumu Londra’da boynuma takacağım madalya ile ödemek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Madalya temennisi
Londra Olimpiyatı’na hazırlanmak için kalan süreyi en iyi şekilde değerlendireceğini belirten milli sporcu, “Hiç olimpiyat heyecanı yaşamamış olmama rağmen orada karşılaşacağım atmosferi tahmin edebiliyorum. Dünyanın en iyileri madalya için amansız bir mücadeleye girecek. Onların içinde yer almak ve bir ilki daha başararak kürsüye çıkmak istiyorum. Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşı’nı okutmak en büyük hayalim. Ülkeme bir olimpiyat madalyası ile dönebilmek için elimden gelen herşeyi yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Örsel umutlu
Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, olimpiyat vizesini alan Göksü Üçtaş’ın Londra’da da kürsüye çıkabilecek yetenek olduğunu belirterek, “Katıldığı her uluslararası organizasyonda Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş ve madalya kazanmış sporcumuzdur. Göksu bu zaferini olimpiyatta da tekrarlayarak kürsüye çıkacaktır” diye konuştu.

Çadırdan olimpiyata
Göksu Üçtaş’ın bir komşusunun teşvikiyle 5 yaşında başladığı cimnastik hayatı hiç de iyi geçmemiş. Kızlarının yeteneğinin farkına varan Üçtaş ailesi çocuklarının geleceğini düşünerek Göksu’yu Bolu İzzet Baysal Kamp Eğitim Merkezi’ne götürmüş. 1 yıllık ayrılığın ardından aile biraraya gelmiş ama bu sefer de Düzce depremi yaşanmış. Evleri zarar gören Üçtaş ailesi 1.5 yıl çadırda kalmış, ancak Göksu antrenmanlarını ve derslerini aksatmamış. Zorluklarla yılmadan mücadele eden Göksu, ailesinin ve antrenörü Mergül Güler’in desteğiyle başarıya uzanmış.