Eurocup Türkiye ona yasak

Türkiye ona yasak

05.11.2014 - 10:33 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyaka'ya İzmir'de konuk olacak Polonya ekibi Gora'nın guardı Burtt, girişi yasak olduğu için Türkiye'ye gelemedi.

Türkiye ona yasak

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Euro Cup'ta bu akşam Pınar Karşıyaka'ya konuk olacak Polonya ekibi Zielona Gora takımı Türkiye'ye bir oyuncusundan yoksun geldi. Yeşil-beyazlıların Amerikalı guardı Steve Burtt, ülkeye giriş yasak olduğu için İzmir deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Gora kulübü yaptığı açıklamada, 30 yaşındaki basketbolcudan yoksun olacaklarını duyurdu, "Türkiye'de Steve Burtt'suz olacağız. Çünkü oyuncumuz Türk makamlarından vize alamadı. Bu yüzden evde kalması gerekecek" ifadeleri kullanıldı.

Kulübe, Varşova'daki Türk Büyükelçiliği'nden konuyla ilgili bir mektup geldiği belirtilirken, mektubun içeriği şu şekilde paylaşıldı: "Burtt, elçilik sisteminde Türkiye'ye girişi yasaklılar listesinde bulunmaktadır. Bu yüzden elektronik olarak vize alma işlemi gerçekleştirilememiştir. Bu yasağı kaldırmak için uygulanacak diplomatik prosedürler, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren dört hafta sürecektir".

Haberin Devamı

Beşiktaş için gelmişti

Diplomatların oyuncuya uygulanan yasağın gerekçesini açıklamadıkları belirtilirken, deneyimli basketbolcunun da, tıpkı kulüp gibi vize sorunu nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadığı kaydedildi. 2012-13 sezonunda Tofaş forması giyen Burtt ardından transfer olduğu Rusya'nın Spartak St. Petersburg kulübünde, 16 Ekim 2013'teki Beşiktaş maçı için İstanbul'a gelmiş ve herhangi bir vize sorunu ile karşılaşmamıştı.

Yazarlar