Diğer Türkiye tek yürek

Türkiye tek yürek

28.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2000 Sydney ve 2004 Atina’da 10, son olarak 2012 Londra’da 16 branşta sahneye çıkan Türkiye’nin rüzgarı bu kez 28 branşta esecek. Birçok ilki yaşayacağımız dev organizasyonda 80 milyonun kalbi sporcularımızla birlikte atacak

Türkiye tek yürek

Türk Olimpiyat Takımı Rio için geri sayıma devam ederken, Türkiye’nin kalbi 105 sporcu ile birlikte atıyor. Ülkemizin bu yıl olimpiyatlara katılımda göstermiş olduğu başarı ve özellikle kafilede yer alan genç ve gelecek vadeden sporcuların çokluğu, ilerleyen yıllarda dev organizasyondaki başarı grafiğimizin yükselmeye devam edeceğinin göstergesi oluyor.

Haberin Devamı

2000 Sydney Olimpiyatları ve 2004 Atina Olimpiyatları’nda 10 branşta ve son olarak 2012 Londra Olimpiyatları’nda 16 branşta mücadele eden Türkiye, olimpiyatlardaki başarı alanını gittikçe genişletiyor. Kafilemiz 2016 Rio Olimpiyatları’nda 28 branşta madalya arayacak. Turkcell’in de 2016 Rio Olimpiyatları’nda destek verdiği sporcular büyük bir başarıya imza atarak 21 branşta birden mücadele etmeye hazırlanıyor.

Ülkemiz güreş ve halter gibi branşların yanı sıra, ilk kez katılacağı tenis, modern pentatlon, kano ve kürek gibi yeni branşlarda da kürsüye çıkmak için mücadele verecek. Rio Olimpiyatları, Türkiye adına pek çok gurur verici gelişmeye de ev sahipliği yapacak. 17 yaşındaki Tutya Yılmaz, olimpiyatlardaki en genç jimnastikçimiz olacak. Kafiledeki en genç isim ise 17 yaşındaki milli okçu Mete Gazoz. Bu gelişmelerin yanı sıra, jimnastik branşında 108 yıl sonra ilk kez Türkiye adına bir erkek sporcunun katılacak olması dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin bu sene olimpiyatlara katılımda gösterdiği bu gurur verici tablo, sporun her alanında başarılarımızın artmaya devam edeceğinin ve umut dolu yarınların müjdecisi oluyor.

Bakan Kılıç’tan güreşçilere mektup

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na gidecek güreşçilerimize Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından mektup gönderildi. Mektupta sporcularımızı Olimpiyata gitme hakkı kazandıkları için tebrik eden Bakan Kılıç, “Bu aziz ülkenin bir evladı olmak şuuru ile milletimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine can-ı gönülden inanıyorum. Rio Olimpiyatları’nda görüşmek dileğiyle” dedi.

‘Alınan madalyalar çok değerli olacak’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, darbe girişiminin ardından milli sporcuların tarihteki en önemli olimpiyat oyunlarına katılacağını söyledi. Yerlikaya, “Bugün, o günden farklı. Mutlaka hepsi aynı kalitede ama bugün alınabilecek altın madalya daha bir değerli olacak” dedi.
Olimpiyat oyunlarına katılacak milli sporcuların bunun bilincinde mücadele etmesi gerektiğine dikkati çeken Yerlikaya, “Dünyanın hiçbir ülkesinde darbeye darbe yapan bir millet yoktur. İşte o milletin evlatları orada mücadele edecek” ifadelerini kullandı.