Futbol "Türkiye'de 35-40 milyon teknik adam var!"

"Türkiye'de 35-40 milyon teknik adam var!"

02.12.2013 - 13:52 | Son Güncellenme:

TFF Birinci Başkan Vekili Özerten, "75 milyonluk Türkiye'nin 35-40 milyonu teknik adamdır, geri kalanlar ise futbol hakemidir. Bu konuda bizde herkes çok iddialıdır. İnanmıyorsanız bu akşam televizyonlardan takip edebilirsiniz" dedi.

Türkiyede 35-40 milyon teknik adam var

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili Ufuk Özerten, "75 milyonluk Türkiye'nin 35-40 milyonu teknik adamdır, geri kalanlar ise futbol hakemidir. Bu konuda bizde herkes çok iddialıdır. İnanmıyorsanız bu akşam televizyonlardan takip edebilirsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliğinin (AEFCA) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin (TÜFAD) organize ettiği "Antrenörlerin Geleceğe Hakim Olmaları İçin Lider Olmaları Gerekir Sempozyumu", Kundu Turizm Bölgesi'ndeki Concorde De Luxe Otel'de yapılıyor. Sempozyumun açılışında konuşan Özerten, toplantının futbol ve teknik adamları içi faydalı geçmesini diledi. Teknik adamlığın zor bir meslek olduğunu ifade eden Özerten, "75 milyonluk Türkiye'nin 35-40 milyonu teknik adamdır, geri kalanlar ise futbol hakemidir. Bu konuda bizde herkes çok iddialıdır. İnanmıyorsanız bu akşam televizyonlardan takip edebilirsiniz" diye konuştu.

Teknik adamların eğitimi ve iletişiminin her spor dalında önem taşıdığını vurgulayan Özerten, bu tür organizasyonlara federasyon olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da sempozyumun turizmin başkenti Antalya'da yapılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Kendisinin eski bir hakem olduğunu hatırlatan Arıcı, "Türkiye'de cumartesi ve pazar günleri maçlardan sonra pozisyonlar, maalesef dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar eleştiriye tabi tutuluyor. Daha iyi ve doğruya görmek için eleştiriler olması gerekir ancak bunun kişilerin yaşamlarına girmesi doğru değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber ise sempozyuma Avrupa'nın farklı ülkelerinden AEFCA üyesi 200'ün üzerinde, üye olmayan Afrika, Amerika, Asya, Orta Doğu, Japonya, Güney Amerika ve Kanada'dan 100'den fazla futbol adamının katıldığını bildirdi. Sempozyumda futbol adamlarına teknik eğitim, spor psikolojisi, iletişim gibi konularda eğitimler verileceğini belirten Dilber, "57 ülkeden misafir futbol adamını ağırlıyoruz. Sempozyum boyunca hem ülkemiz futbolu tanıtacağız hem de dünya futbolundan örnekler alacağız. Verimli geçeceğine inanıyorum" dedi. UEFA Disiplin Kurulu Müfettişi Karl Dhont, spor psikolojisi uzmanı Werner Mickler, Peter Hyballa, FIFA temsilcisi Walter Gagg, UEFA İletişim Direktörü Martyn Hindley ve Les Reed gibi ünlü futbol adamları ve kadınlarının konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda, Türkiye'den Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, geçen sezon Fenerbahçe'nin performans antrenörü Alper Aşçı, U-21 Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan, U15-U14 Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu da sunum yapacak. Sempozyum, 4 Aralık Çarşamba günü sona erecek.