1.Lig Türkiye'nin en iyisi Altınordu!

Türkiye'nin en iyisi Altınordu!

28.04.2014 - 11:51 | Son Güncellenme:

Altınordu, geride kalan 32 haftada her kategoride Türkiye liglerinin en başarılı takımı unvanını elde ederek, mutlu sona ulaştı.

Türkiyenin en iyisi Altınordu

PTT 1. Lig’e yükselen Altınordu, geride kalan 32 haftada her kategoride Türkiye liglerinin en başarılı takımı unvanını elde ederek, mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Kızılcahamam’ı 3-0 yenerek, şampiyonluk ipini göğüsleyen ve 22 yıl aradan sonra yeniden PTT 1. Lig’de mücadele etmeye hak kazanan Altınordu, rekorlarla mutlu sona ulaştı.

Ligde 32 haftada 75 puana ulaşan, 23 galibiyet, 3 yenilgi, 6 beraberlik alan, rakip fileleri 71 kez sarsıp kendi ağlarında sadece 21 gol gören kırmızı-lacivertli ekip, artı 50 averaja da ulaşarak Türkiye liglerinin hemen her kategoride en başarılı takımı unvanını da aldı. 72 golü bulunan MKE Ankaragücü’nden sadece 1 gol az atan Altınordu, en fazla puan toplayan ve en çok kazanan ekip kategorilerinde ise kendisinden 3 maç fazla oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un hemen gerisinde yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 35 maçta 24 galibiyeti ve 78 puanı bulunuyor. Altınordu, maç başına ortalama baz alınarak yapılan hesaplamada bu rakibini de geride bırakıyor.

LİDERLİK TAHTINDAN İNMEDİ
Altınordu, 15 Aralık’ta ligin 16. haftasında Pazarspor’u deplasmanda 2-1 yenerek ele geçirdiği liderlik koltuğunu bir daha bırakmadı. Tam 17 hafta ligin zirvesinde yer alan kırmızı-lacivertliler, bu kategoride de büyük bir başarının altına imza attı.

ALSANCAK’TA GEÇİT VERMEDİ
İzmir ekibi, şampiyonluk yolunda DYO Alsancak Stadı’nda rakiplerine geçit vermedi. Son iki sezonda emektar statta 26 maça çıkan kırmızı-lacivertliler, bu zorlu seriden 20 galibiyet, 6 beraberlik elde etti. Alsancak’taki maçlarda rakip fileleri tam 61 kez sarsan Altınordu, kalesinde ise 19 gol gördü.

GÖKHAN KARADENİZ KRAL OLDU
Altınordu’nun golcü futbolcusu Gökhan Karadeniz, Kızılcahamam maçında attığı golle toplam gol sayısını 26’ya çıkardı. Genç futbolcu, Altay filelerini 2 kez sarsan Bandırmasporlu Timur Kosovalı’ya, bitime 2 hafta kala 4 gol fark attı. Gökhan Karadeniz, ayrıca 15 asistle de Altınordu’nun şampiyonluğa giden başarısında en önemli oyunculardan biri olduğunu kanıtladı.

AKADEMİ’DE DE MUTLU SON
Altınordu’nun Bölgesel Akademi U14 ve U15 Ligi’ndeki takımları da sezonu lider olarak tamamladı. Hafta sonundaki maçlarda U14’lerde Nazilli Belediyespor’u 8-0, U15’lerde aynı rakibini 6-0 yenen kırmızı-lacivertliler, her iki kategoride de Ege Grubu birinciliğini elde ettiler.