Galatasaray "Türkler bana saygı duyuyor"

"Türkler bana saygı duyuyor"

01.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Garry Rodrigues, Müslümanların fazla olduğu bir ülkede Hristiyanlığı dilediği gibi yaşadığını söyledi

Türkler bana saygı duyuyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Türkiye’de insanların kendisine çok samimi davrandığını söyleyen Hollandalı futbolcu, “Müslüman insanların fazla olduğu bir ülkede dinimi istediğim gibi yaşıyorum, hiçbir problemle karşılaşmadım. Türkler bana saygı duyuyor. Bunu hissediyorum” diye konuştu.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Garry Rodrigues, ELF Voetball dergisine verdiği röportajda, Türkiye’deki günlerinden övgüyle bahsetti.

Sarı-kırmızılı kulübün çok özel olduğunu aktaran 27 yaşındaki yıldız, “Türkiye’nin en büyük kulübünde oynuyorum. Galatasaray’ın toplamda 54 kupası var. Galatasaray her şeyi kazanmış bir kulüp” ifadelerini kullandı.

Cim-Bom’a transfer olma sürecinde kariyerinin dönüm noktasının İspanya olduğunu vurgulayan Hollandalı futbolcu, “Bulgaristan’dan İspanya’ya gittiğimde kariyerim adına önemli bir ana geldiğimi fark ettim. Atacağım her adımın kariyerine önemli bir katkı vereceğini biliyordum. Ronaldo ve Messi’ye karşı oynamaya başlamıştım. Onlarla oynarken sadece topun peşinden koşardım. Ancak bu yaşadığım tecrübe bana Galatasaray’a gitme fırsatını yarattı. Böylesi bir kapının açılmasını ve fırsatı yakalamamı sağladı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Rodrigues, geldiği günden bu yana Türk insanının kendisine çok samimi davrandığını belirterek, “Türkler bana saygı duyuyor, bunu hissediyorum. Hristiyan olarak burada yaşıyorum. Tanrı’ya güçlü bir inancım var. Futbolcu olarak da her zaman dua ediyorum. Böyle bir inancım var, daha güçlü hissediyorum. Başardığımız her şeyde Tanrı’nın bir payı var. Müslüman insanların fazla olduğu bir ülkede dinimi istediğim gibi yaşıyorum, hiçbir problemle karşılaşmadım” ifadelerini kullandı.

Ezan sesine çabuk alıştı
Rodrigues, Galatasaray’a ve Türkiye’ye hızlı uyum sağladığından bahsetti. Tecrübeli kanat oyuncusu, bununla ilgili olarak ezan örneğini verdi. Hollandalı oyuncu, ezan sesine alıştığını ve sabah uyumaya devam ettiğini söyledi.
Adaptasyon sürecini de hemen atlattığını söyleyen Rodrigues, “Hayatım boyunca edindiğim tecrübeler sayesinde farklı çevrelere hemen adapte olmayı öğrendim. Örneğin Bulgaristan’da yaşarken oraya alışmak biraz zordu. Kültür farklılıkları vardı. Ancak orayı da sevmiştim” dedi.

Yazarlar