Dünyadan Futbol Türklere özel spor televizyonu: STANSPORT

Türklere özel spor televizyonu: STANSPORT

01.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saran Holding tarafından Türk Cumhuriyetleri’nde yayın yapmak üzere kurulan kanal; Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’da yayın hayatına başladı. Spor kanalının, kısa süre sonra Tacikistan, Kazakistan ve Azerbaycan’da da yayında olacağı açıklandı.

Türklere özel spor televizyonu: STANSPORT

Türkiye’de özellikle radyoculukta çığır açan Saran Holding, Türk Cumhuriyetleri’ne doğru açılım yaptı, buralarda yayın yapmak üzere kurulan spor kanalı Stansport’u hayata geçirdi.

Haberin Devamı

İlk yayınlarını 2014 FIFA Dünya Kupası, UEFA Sampiyonlar Ligi, 2014 Wimbledon Şampiyonası, Atletizm Diamond Lig gibi önemli spor olayları ile gerçekleştiren Stansport’un Türkiye lansmanı önceki gece Four Seasons Hotel’de gerçekleştirildi.

Stansport ile 20 yıllık bir hayali gerçekleştirdiğini anlatan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, “80’li yılların sonunda, Türkiye henüz özel televizyonlarla tanışmamışken dünyanın en büyük spor kanalı ESPN’nin kapısından girerken kurduğum bir hayalin gerçeğe dönüşmesine tanık oluyorsunuz. Sınırları Türkiye’yi aşan, sporun her dalını ekrana getiren, dünyanın tüm liglerini izleyebileceğiniz bir kanal düşlemiştim, Stansport bu hayalin bir ürünüdür” dedi. Saran, Stansport’un henüz yeni yayın yapmaya başlamasına rağmen; dünyanın en zengin içerikli spor kanalı olduğunun da altını çizdi.

Haberin Devamı

Geceye; Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Mehmet Ali Aydınlar, Faruk Süren ve Acun Ilıcalı’nın da aralarında bulunduğu birçok davetli katıldı.

Türk Cumhuriyetleri’nde yayın yapmaya başlayan Stansport, 9 Haziran tarihinde yayın hayatına başladı. Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’da yayında olan kanal kısa bir süre sonra Tacikistan, Kazakistan, Azerbaycan’da da yayında olacak.