Galatasaray Türkyılmaz: 'Derdiyok yeni Frei olabilir'

Türkyılmaz: 'Derdiyok yeni Frei olabilir'

15.11.2016 - 14:38 | Son Güncellenme:

İsviçre formasıyla Faroe Adaları karşısında kaydettiği golle adından söz ettiren Eren Derdiyok, Fenerbahçe maçı öncesinde formda olduğunu kanıtladı. İsviçre basınına açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, şanssız geçen sezonun ardından kötü günleri geride bıraktığını söyledi.

Türkyılmaz: Derdiyok yeni Frei olabilir

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

İsviçre Milli Takımı'nda iyi bir hava bulunduğunu ve herkesin birbirinin başarısına sevindiğini belirten 28 yaşındaki forvet, tüm konsantrasyonunu derbiye çevirdiğini belirtti. Eren, "Milli formayla çok fazla gol atmadım. O yüzden attığım bu gol önemliydi. Şimdi kulübüm Galatasaray'da tam gaz yüklenebilir ve Fenerbahçe'ye karşı iyi bir derbi çıkarabilirim" dedi.

Sarı-kırmızılı formayla son dönemde performansının düşüş içinde olduğunu da aktaran İsviçreli forvet, "Bu golü atmam başka bir açıdan da önemliydi. Galatasaray'da son maçlarda gol atamıyordum. Bu yüzden de attığım bu gol beni çok mutlu etti. Şimdi tekrar çıkışa geçme zamanı" diye konuştu.

'Yeni Frei olabilir'

Galatasaray'ın eski futbolcusu olan ve İsviçre'nin Blick gazetesinde köşe-yazarlığı yapan Kubilay Türkyılmaz, bugünkü köşesini Eren Derdiyok'a ayırdı. İsviçre Milli Takımı'nın efsane ismi olan, dört yıl önce futbolu bırakan golcü futbolcu Alexander Frei ile benzerlik kurdu.

Haberin Devamı

'Derdiyok, yeni Frei olabilir' başlığıyla yayınlanan yazıda Kubilay şu satırlara yer verdi: "Derdiyok, teknik direktör Petkovic'in sistemine en çok uyan forvet. Galatasaray'daki form durumu çok önemli. Orada düzenli oynuyor ve güveni yerine geldi. Hocası ve takım arkadaşları kendisine olan güvenini gösterdi. Bu gidişle yeni Alex Frei bile olabilir".