Fransa Ligue 1 Turpin’in ismiyle uyuşturucu kaçırdılar

Turpin’in ismiyle uyuşturucu kaçırdılar

20.04.2019 - 15:35 | Son Güncellenme:

Fransa’da ortaya çıkan uyuşturucu ticareti ilişkisi, futbolseverleri şaşırttı. Şampiyonlar Ligi’nde de düdük çalan ve son olarak Juventus-Ajax maçını yöneten ünlü hakem Clement Turpin’in ismi bu trafikte geçince ortalık karıştı.

Turpin’in ismiyle uyuşturucu kaçırdılar

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde Juventus-Ajax maçını yöneten ünlü hakem Clement Turpin’in ismi uyuşturucu trafiğinde geçti. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı ve FIFA hakeminin olayla bir ilgisinin bulunmadığı tespit edildi. Fransa-Belçika arası uyuşturucu kaçıran şebekenin, uyuşturucuyu naklettikleri arabanın ruhsatını ünlü Fransız hakem Clement Turpin’in ismi üzerine yaptıkları belirlendi.

50 kilo esrar ve nakit paralar

Arabada yapılan aramada 50 kilo esrarın yanı sıra, 650 bin euro değerinde lüks saatler ve giysiler ile 1.2 milyon euro nakit para ele geçirildi.

Tanksavar roket ve kalaşnikof

Ayrıca bir adet tanksavar roketi, bir kalaşnikof tüfek, iki adet makinalı tabanca, üç adet de el tabancası bulundu.

Haberin Devamı

‘Eğlenmek için yapmışlar’

Gerçekleştirilen sorgularında uyuşturucu kaçakçıları neden böyle bir şey yaptıklarını, futbol taraftarı olduklarını ve eğlenmek için yaptıklarını söyleyerek açıkladılar.

‘Hakemlik çok riskli bir iş!’

Konuyla bir alakası olmadığını belirten Fransız hakem ise biraz esprili bir yanıt vererek “Her zaman söylediğim gibi hakemlik mesleği çok riskli bir iş” ifadelerini kullandı.

Yazarlar