Turkish Airlines Euroleague Tutkuyu hisset

Tutkuyu hisset

16.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

THY Euroleague Final-Four’u bugün İtalya’nın Milano şehrinde başlayacak. Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskova ve Maccabi Electra gibi devlerin karşılaşacağı yarı final serisi büyük bir heyecana sahne olacak.

Tutkuyu hisset

Avrupa basketbolunun en önemli turnuvası olarak kabul edilen THY Euroleague Final-Four’u İtalya’nın Milano şehrinde bugün başlıyor. İspanya’nın iki dev kulübü; Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya gelirken, diğer maçta Rusya’dan CSKA Moskova ve İsrail’in Maccabi Electra takımı kozlarını paylaşacak. Futbol sahalarından sonra basketbol salonlarına taşınacak El Clasico heyecanı TSİ 22.00’de başlayacak. CSKA Moskova ile Maccabi Electra mücadalesi ise TSİ 19.00’da start alacak. Yarı finalde elenen takımlar yarın üçüncülük karşılaşmasına, TSİ 21.00’de çıkacak. Final müsabakası da 18 Mayıs Pazar günü TSİ 21.00’de olacak.

En iyisi Real
Daha önce Euroleague’de 7 kez final oynayan ve 8 defa kupaya uzanan Real Madrid, turnuva tarihinin en başarılı takımı olarak dikkat çekiyor. Yarı finalde eşleştiği Barcelona ise 2 kez mutlu sona ulaşırken, 5 defa da final mücadelesine çıktı. Müzesinde 6 şampiyonluk bulunduran CSKA Moskova, 6 defa da final oynadı. Maccabi Electra’nın 5 kupa zaferi bulunurken, organizasyonda 9 defa finale çıkarak bu alanda birinciliği elinde tuttu. Ayrıca İspanyol takımları 11 kez şampiyonluk ipini göğüsledi. Sovyetler sonrası Rusya, 2 defa birinci olurken, İsrail, 5 kupa mutluluğu yaşadı. Genel sıralamada ise İtalya 13 kupayla en başarılı ülke konumunda.
Normal sezonun ardından en değerli oyuncu da belirlendi. Real Madrid’de forma giyen Sergio Rodriguez, MVP’ye layık görüldü. İspanyol yıldız yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarıma ve kulübüme çok teşekkür ederim. Real Madrid sayesinde bu seviyeye geldim. Şu anda bizim için en önemli olan Euroleague’i kazanmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Final Mediolanum’da

THY Euroleague yarı final ve final maçları, Mediolanum Forum’da oynanacak. Emporio Armani Milano takımına ev sahipliği yapan 12 bin 500 kapasiteli salon, 1990’dan beri faaliyet gösteriyor. Basketbol karşılaşmalarının yanı sıra buz hokeyi, boks ve tenis maçları da yapılan salonda zaman zaman konser organizasyonları da düzenleniyor.

Yazarlar