Beşiktaş Tyler Boyd tamam

Tyler Boyd tamam

06.07.2019 - 09:51 | Son Güncellenme:

Beşiktaş geçen sezon Ankaragücü forması giyen ABD’li sol kanat oyuncusu için Guimaraes ile 2,4 milyon euroya anlaştı. Portekiz ekibine ay sonuna kadar 1 milyon euro peşin ödeyecek olan siyah-beyazlılar, Boyd’a 3 senelik imza attıracak.

Tyler Boyd tamam

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Yeni sezon transfer çalışmalarını yavaş ancak planlı bir şekilde yürüten Beşiktaş Yönetimi, daha fazla riske girmeyerek Tyler Boyd’a son noktayı koydu. Siyah-beyazlıların geçen sezon Ankaragücü forması giyen 24 yaşındaki ABD’li sol kanat oyuncusu için Vitoria Guimaraes kulübüne 2 milyon 400 bin euro bonservis bedeli ödeyeceği belirlendi.

Peşinat konusunda Portekiz ekibiyle henüz anlaşamayan Beşiktaş Yönetimi bu ay sonuna kadar 1 milyon euro ödeyerek transferi tamamlayacak. Tyler Boyd için henüz ıslak imza atmayan siyah-beyazlılar kısa süre içinde Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın en çok istediği isimlerden birini kadroya katarak rotayı diğer oyunculara çevirecek.

Kartal, Tyler Boyd’a yıllık 1 milyon euro garanti ücret ödeyecek. Yeni Zelanda asıllı ABD’li oyuncuyla üç yıllık sözleşme yapılacak. Beşiktaş’ın Avusturya kampına katılması beklenen genç oyuncunun kariyerine siyah-beyazlı takımda devam edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Bu arada Beşiktaşlı yöneticiler önümüzdeki günlerde İspanya’da kulüp bulamaması halinde Shinji Kagawa ile masaya oturacak. Siyah-beyazlılar, Abdullah Avcı’nın kadrosunda görmek istediği Japon yıldıza resmi teklifte bulunarak transferi sonuçlandırmayı hedefliyor. Kagawa’nın Kartal’a “evet” demesi durumunda Borussia Dortmund ile pazarlıklar başlayacak. Alman ekibinin yeni sezon kadrosunda düşünmediği Kagawa’yı çok cazip bir bonservis karşılığında veya bedelsiz olarak bırakması bekleniyor.

4 maçta 2 gol attı 

Gold Cup’ta ABD Milli Takımı forması giyen Tyler Boyd dört maçta sahaya çıkarken, rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Beşiktaş ile anlaşma sağlayan yetenekli oyuncunun, ABD ile Meksika arasında pazar gecesi oynanacak final maçında da görev yapması bekleniyor.