ING Basketbol Süper Ligi Tyler Ennis'ten Fenerbahçe Beko'ya veda

Tyler Ennis'ten Fenerbahçe Beko'ya veda

07.07.2019 - 09:27 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko'da geçtiğimiz sezon başında NBA'den transfer edilen ancak yaşadığı sakatlık sebebiyle sezonun büyük bölümünde forma giyemeyen Tyler Ennis, yaptığı açıklamayla sarı lacivertli takıma veda etti.

Tyler Ennisten Fenerbahçe Bekoya veda

Skorer - Geçtiğimiz sezon Thy Euroleague ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mutlu sona ulaşamayan Fenerbahçe Beko'da yeni sezon yapılanması sürüyor.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda Nando de Colo'yu kadrosuna katan sarı lacivertli ekipte ayrılıklar da devam ediyor. Melli ve Guduric'in NBA'ye gitmesinin ardından bir isim daha ayrılığı açıkladı.

Sezon başında NBA'den transfer edilen ve geçirdiği sakatlık sebebiyle sezonun büyük bölümünde forma giyemeyen Tyler Ennis, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla takımdan ayrıldığını duyurdu.

ABD'li basketbolcu yaptığı açıklamada, "Taraftarlara bana verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Bu sezon planladığım gibi gitmedi ama benzersiz bir deneyim yaşadım. Hayatımda tanık olduğum en büyük aile ve taraftar grubuydu. Önümdeki yeni süreç için heyecanlıyım. Takipte kalın" ifadelerini kullandı.

Ennis, 21 Ekim 2018'de oynanan Büyükçekmece Basketbol maçında yaşanan bir pozisyonda sakatlık geçirmişti. 24 yaşındaki guardın ayak bileğinin kırıldığı açıklanmış ve oyuncu sezonu kapatmıştı. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe de açıkladı

Yeni sezon kadro yapılanması çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, Kanadalı oyuncumuz Tyler Ennis ile karşılıklı olarak anlaşmış ve sözleşmedeki ikinci yıl opsiyonunun kullanılmaması kararı alınmıştır.

Fenerbahçe Beko’ya 2018-2019 sezonunda transfer olan Tyler Ennis, Ekim ayında yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle formasından uzun süre uzak kalmıştı.

Yaşadığı önemli sakatlık, Ennis’in Fenerbahçe Beko formasıyla çıktığı maç sayısının artmasını engel olsa da; sporcumuz bu süreçte, karakteri ve ortaya koyduğu performansla, hem takım arkadaşlarının hem de Fenerbahçe taraftarlarının büyük sevgisini kazanmıştır.

En sağlıklı ve güçlü şekilde parkelere dönüş yapacağına inandığımız Tyler Ennis’e, kariyerinin yeni döneminde başarılar diliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü