Milli Takım Uçan adam Doğuş

Uçan adam Doğuş

13.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam’ın Çek galibiyetinde başrolü oynayan, çaldığı toplar, blok ve smaçlarıyla tribünleri coşturan Doğuş Balbay, sıçrama konusundaki hünerlerini bir kez daha sergiledi, zaferi MİLLİYET için değerlendirdi

Uçan adam Doğuş

Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti’ni, 25 sayı farkla yenerek ikinci sırada yer alan ve Slovenya 2013 vizesini alan A Milli Basketbol Takımı’nda, genç yıldız Doğuş Balbay yıldızlaşan isim oldu.

Haberin Devamı

Portekiz deplasmanında takımı ateşleyen ve bir ‘facia’yı önleyen genç oyuncu, Çek maçında da tribünleri coşturmayı bildi. 1.83 boyundaki oyuncu, kendisinden çok daha uzun rakipleri karşısında topladığı ribauntlar, yaptığı bloklar ve müthiş smacıyla, atletik özelliklerini gözler önüne serdi, ne kadar iyi bir savunmacı olduğunu çaldığı toplarla gösterdi.

Çek galibiyetinin mimarlarından olan ve Ülker Sports Arena’yı dolduran 10 bin kişinin adını haykırmasını sağlayan Doğuş, müthiş günü ve elemelerdeki performansı değerlendirdi.

* Çek maçı benim için müthiş bir gururdu. Ülker Sports Arena’da muhteşem bir basketbol seyircisi vardı. Onları coşturabilmek çok güzeldi. Ayrıca kariyerimde ilk kez tribünler hep bir ağızdan benim adımı haykırdı, tezahürat yaptı. Unutulmaz bir geceydi. Ben milli takımdaki ilk günümde de söyledim; bu formayı giyen herkes kanını son damlasına kadar savaşmak zorunda. Ben de bunu yaptım.

Haberin Devamı

Benim için savunma önemli

* Daha önceki maçlarda da aynı görüntüyü sergilememiz gerekiyordu, yapamadık. Belki coachlarımızın, belki bizim hatalarımız oldu, genç takım olmanın sıkıntısı yaşadık... Ama sonunda iyi bitirdiğimizi düşünüyorum. Son maçta rakip Çekler değil, İtalyanlar olsaydı da aynı mücadeleyi sergileyecektik.
* Ben aynı oyunumu istikrarlı bir şekilde sergilemek için çalışacağım. Benim en büyük özelliğim enerji vermek. Sağlıklı olduğum sürece de bunu yapabileceğimi düşünüyorum. Benim için savunma çok önemli. Çünkü her gün şutunuz girmeyebilir, hücumdaki yüzdeler düşebilir ama her gün savunma yapabilirsiniz.
n Elemelerde kötü yenilgiler de aldık. Sanırım birbirimize daha iyi destek olabilirdik. Bu coachlar için de sahadakiler için de benchtekiler için de geçerdi. Bir hata sonrasında kafayı öne eğip, ‘onu nasıl yaptık’ demekten ziyade benchten bir enerji yaratabilseydik o maçları da o şekilde kaybetmezdik. Birbirimize destek olmadık demiyorum ama mental olarak hatalar yaptık, işler kötü gittiğinde belki biraz daha kenetlenebilirdik. Zaten son maçta da istenildiğinde nasıl kenetlenileceğini, birbirimize nasıl daha fazla destek olacağımızı gösterdik.

Haberin Devamı

Farkı düşünmedik

* Çek maçında 18 sayının üzerindeki bir fark bizi 2. sıraya çıkarıyordu ama maç öncesinde bunu hiç düşünmedik. Bizim için önemli olan öncelikle kazanmaktı.
* En çok keyif veren şey smaç yapmak. Çünkü benden beklenmeyen bir şeyi yapıyorum. Mesela Çek maçındaki smacımı başkası yapsa, hakemler faul de verirdi. Ama benim smaç yapmamı beklemedikleri için faul kaynadı. Ayrıca sahanın en kısası olarak yaptığım smaçlar tribünleri de coşturuyor, bu da bana keyif veriyor. Ama tabii ki önce top çalıp, ardından smaç yaparsam bu en güzeli olur.
* Ben sürekli kendimi geliştirmek için çalışıyorum. Rekabet karşısında geri adım atmam. Ben antrenmanda görevimi yaparım, oynatıp oynatmamak coachun bileceği için. Ne küserim, ne moralimi bozarım, ne tavır alırım. İdman saatinde yüzde 100’ümü verip, yine görev beklerim. Milli Takım’da ilk 4 maç oynamamıştım ama çalışmaya devam ettim. Son 4 maçta görev verildi, oynadım. Efes’te de bunu yapacağım. Rekabete hazırım.

Haberin Devamı

Durduğu yerden potaya uçuyor

Genç oyuncu bulunduğu yerden ne kadar yükseğe sıçrayabileceğini arkadaşımız Ümit Avcı’ya gösterdi. Ligimizin en çok sıçrayan ismi, geçen yıl All Star’da, Sinan Güler’in üzerinden geçerek yaptığı smaçla herkesi büyülemişti.

Allah vergisi

Sıçramak benim için Allah vergisi bir yetenek. NBA draftinde 111 cm sıçramıştım. Ama inanın bir sürü rakam söylendi, çoğu aklımda değil. Çünkü benim geliştirmem gereken başka özelliklerim var.

Doğuş Balbay kimdir?

Yaş: 23
Boy: 1.83
Kilo: 84
Takımı: Anadolu Efes
Oynadığı takımlar: F.Bahçe,
Texas Üniv.
Ödülleri: 2011 NCAA En değerli Uluslararası öğrenci
2011 Big 12 Konferansı yılın savunmacısı