Galatasaray 'Ucuz' şaka

'Ucuz' şaka

17.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maaşını Euro olarak alan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Türk Lirası ödeme konusunda ucu açık konuştu.

Ucuz şaka

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Cim-Bom’un teknik patronu, “Maaşınızı TL olarak alır mısınız?” sorusuna, “Sözleşmemde yazandan daha fazla Türk Lirası alacaksam neden olmasın? Benim için olumlu yanı, her şey ucuzlaştı. Şaka bir yana, Türkiye’deki devalüasyondan ötürü üzgünüm” diye konuştu.

Galatasaray’a geldiğinde altyapı koordinatörü olarak aylık 17 bin euro maaşla çalışan Jan Olde Riekerink, teknik direktör olarak sözleşmesi uzatıldığında yıllık 900 bin euroya imza atmıştı. Üstelik Hollandalı teknik adam, şampiyon olursa 250 bin, kupa şampiyonu olursa da 125 bin euro ek prim hak edecek.

Bu koşullarda çalışan Riekerink’e dünkü basın toplantısında maaşını Türk Lirası üzerinden alıp alamayacağı soruldu. Galatasaray Teknik Direktörü ise şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

“Sözleşmemde yazandan daha fazla Türk Lirası alacaksam neden olmasın? Benim için olumlu yanı, her şey ucuzlaştı. Şaka bir yana, Türkiye’deki devalüasyondan ötürü üzgünüm.”

Riekerink, yakın geleceğiyle ilgili yönetimle bir konuşması bulunmadığını da dile getirerek, “Eleştirilerin ne olduğunu bilmiyorum. Bazen çevrem sayesinde bazı şeyler kulağıma gelebiliyor. Benim tek odaklandığım, takımımı nerelere getirebileceğim. O yüzden gazeteleri okumadığımı söyleyebilirim. Takımdan gönderileceğim şeklinde yönetimle herhangi bir görüşmem olmadı” diye konuştu.

Ara transfer konusunda da görüşlerini dile getiren Galatasaray Teknik Direktörü, “Transferde oyuncu getirmekten ziyade, başka kulüplere gidecek arkadaşlar da olabilir. Birinin gitmeden yerine oyuncu getirmek tam doğru olmayabilir. Bazı boşluklar açılırsa biz de ona göre tedbirimizi alabiliriz” yorumunu yaptı.

Meydan okuma fırsatı

Riekerink, şampiyonluk yolundaki rakiplerden Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ikinci yarıda kendi evlerinde oynayacak olmalarının avantaj olabileceğini dile getirdi. Galatasaray Teknik Direktörü, “Sahamızda oynamamız bizim açımızdan meydan okuma fırsatı olabilir. Ancak Başakşehir gibi güçlü bir rakiple de deplasmanda oynayacağız. Lig nasıl geçecek nasıl ilerleyecek göreceğiz. Sonlara doğru küme düşme maçları oluyor. Herkesin şartları eşit olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Rakip yenilmesi güç bir takım’

Osmanlıspor ile oynayacakları karşılaşmaya değinen Riekerink, çok zor bir maçın kendilerini beklediğini söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, “Şu anda lige bakıldığında 7. durumdalar. Ligde en fazla berabere kalan, yenilmesi güç bir takım. Üstelik Avrupa Kupası’nda çok iyi performans gösterdiler. Gruptan çıktılar ve Villarreal gibi güçlü bir takımı deplasmanda yendiler. Son derece kaliteli bir takımla oynamaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Yazarlar