UEFA Avrupa Ligi UEFA, Fenerbahçe'yi disipline sevk etti

UEFA, Fenerbahçe'yi disipline sevk etti

20.03.2013 - 14:13 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’nde Çeyrek Finale yükselen Fenerbahçe’ye UEFA’dan kötü haber geldi. Fenerbahçe UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

UEFA, Fenerbahçeyi disipline sevk etti

Fenerbahçe UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Fenerbahçe disipline sevk edildi

Sarı-Lacivertli kulübün, UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci turda deplasmanda oynanan Viktoria Plzen-Fenerbahçe maçında stada sahte biletle girmek isteyen taraftarlar nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

Fenerbahçe'ye UEFA'dan şok

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:
Karşılaşma öncesinde belli bir taraftar grubunun maça sahte biletle girme teşebbüsünde bulunacağı yönünde gelen istihbarat üzerine; kulübümüz yetkilileri, Viktoria Plzen Kulübü ve UEFA güvenlik görevlileriyle bu konu üzerinde gerekli istişarelerde bulunmuşlardır. Bu işbirliğinin sonucu olarak sahte biletli kişilerin stadyuma girişi Çek güvenlik güçleri ve UEFA görevlileri tarafından engellenmiştir. Söz konusu işbirliği; UEFA'dan kulübümüze gelen sevk yazısında da "Fenerbahçe Kulübü güvenlik organizasyonu çerçevesinde azami gayret göstermiştir" şeklinde de ifade edilmiştir.
Ancak teşebbüs aşamasında kalan bu eylem dolayısıyla ; UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu gönderdiği bir yazıyla kulübümüzü disiplin kuruluna sevk etmiştir.
İlgili ihlal raporda şu şekilde yer almıştır;
"Stadyum dışında sahte biletli / biletsiz Fenerbahçe taraftarları stadyuma girmeye çalıştı; sayıları yaklaşık 150'ydi. Bu olay devre arasında yaşanmıştır. Stadyumdaki Fenerbahçe taraftarlar kapıyı açmaya çalıştı. Polis ve güvenlik görevlileri bu girişimi engelledi, kısa bir müdahalenin ardından durum kontrol altına alındı. Polis ve güvenlik görevlileri, iyi bir işbirliğiyle durumu dikkatle yakından izledi. Bu gelişme maçın sorunsuz bir şekilde seyretmesini etkilemedi"
Sevk ile ilgili savunmamızı UEFA'ya ilettiğimizi belirtir; konunun, en geç 19 Nisan 2013 Cuma günü'ne kadar karara bağlanması beklendiğini kamuoyunun bilgisine önemle sunarız.

Fenerbahçe UEFA