Galatasaray "UEFA ile sıkıntımız yok"

"UEFA ile sıkıntımız yok"

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA ile geçen hafta yaptıkları görüşmenin medyada yanlış yorumlandığını belirterek, “Bu ziyaretten kimse başka bir şey çıkarmasın. UEFA ile en ufak bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

UEFA ile sıkıntımız yok

Futbol Zirvesi’ne katılan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA ile yaptıkları görüşmenin yanlış yorumlandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Futbol Zirvesi’nde yer almasının çok önemli olduğunu belirterek sözlerine başlayan Özbek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onlar görevlerini yaptılar, sıra bizde. Tesisler yapıldı, artık bu iş yöneticilere, futbolculara kalıyor. Zirveyi çok önemsiyorum. Geçen hafta UEFA ile yaptığımız görüşmeyle ilgili bilgi kirliliğini de gidermek istiyorum. UEFA ziyaretinden kimse başka bir şey çıkarmasın. Galatasaray’ın bu konuda en ufak bir sıkıntısı yok. Bizim UEFA’nın kapısından bile geçmememiz lazım” dedi.

Galatasaray Sportif AŞ’deki görevini bırakan Levent Nazifoğlu’nun istifasını değerlendiren Başkan Özbek, “Bir arkadaşımın vefatı dolayısıyla Ereğli’de bulunuyordum. İstifasını telefonla öğrendim. Kendi kararıdır. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Destek çağrısı

Dursun Özbek, Galatasaray’ı zor günlerde teslim aldıklarını da ifade ederek, “Kulübe hizmet eden kişilerin kan kustuğunda ‘kızılcık şerbeti içtim demesi’ lazım. Zor günler geçiriyoruz ama hiçbir zaman hiçbir zorluk karşısında pes etmek niyetinde değilim. Tek amacım Galatasaray’a hizmet etmektir. Galatasaray’ı seviyorum. Her Galatasaraylının da bize destek vermesini ve arkamızda durmasını istiyorum. Galatasaray’a hizmet için buradayım” ifadelerini kullandı.

Andrea Traverso: Borç 200 milyon euroya çıktı ama iyi sinyaller de alıyoruz

UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso, Türk kulüplerinin aşırı harcama içinde olduğunu belirtirken, buna bağlı olarak da borçlarının arttığını söyledi.

Futbol Zirvesi’nde gerçekleşen, “Türkiye’nin durumu ve kulüp lisans sisteminin etkileriyle ilgili UEFA raporunun değerlendirmesi” oturumunda konuşan Traverso, “Avrupa kulüplerinin finansal değerleri son 5 yılda kayda değer yükseliş gösterdi. Aynı dönemde Türk kulüpleri tam tersi istikamette ilerledi. 40 milyon euroluk borç, 200 milyon euroya çıktı. Türkiye, İtalya ve Rusya gibi ülkeler Avrupa seviyesinde kayıplarını artıran ülkeler oldu. İngiltere, İspanya ve Almanya ligleri kârlı; Türkiye, Rusya ve İtalya zarar eden taraftalar. Hem transfer açısından hem transfer sonrası” dedi.

Haberin Devamı

Andrea Traverso gelecek sezon yürürlüğe girecek yayın anlaşmasının Türk kulüplerine olumlu katkı yapacağını ifade etti. Türkiye liginin, Avrupa’nın en büyük altıncı ligi olacağını kaydeden UEFA yetkilisi, “Ücretlerde ve transferlerde aşırı harcama var. Türk kulüpleri diğer kulüplere kıyasla aşırı harcıyorlar. Alman kulüplerinde maaş yüzde 52, Türk kulüplerinde ise yüzde 80 oranında. Transfer sonuçları da iyi tablo çizmiyor. Ancak kayda değer olumlu gözlemlerimiz oldu. Geçtiğimiz aylarda iyi sinyaller aldık. Önümüzdeki dönemlerde kulüplerin durumları daha iyiye gidecek” diye konuştu.

Hammoud: Bu coşkuyu hiçbir yerde görmedim

“Sponsor bakış açısı” oturumunda konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, sponsorluklarla ve reklamlarla THY’yi dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. Aycı, “Reklam gelirlerini, taraftar sayılarını, marka değerimize katkısını ve markamıza uyumunu değerlendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

beIN Media Group Strateji ve Yatırımlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ziad Hammoud ise Türkiye’nin spor açısından ve özellikle futbola bakış konusunda çok iyi bir ülke olduğuna vurgu yaptı. Hammoud, “Futbol açık ara lider. Tutkulu, hevesli taraftarları var. Buradaki coşkuyu dünyanın hiçbir yerinde görmedim” ifadelerini kullandı.

‘Video hakem başarı getirir’

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, bu organizasyonu her yıl tekrarlamayı amaçladıklarını ve futbolun tüm aktörleri arasında sevginin, dostluk ve birliğin devamını arzu ettiklerini söyledi.

Her hafta hakem hatalarını konuştuklarını vurgulayan Gümüşdağ, “Video hakem minimum hata, maksimum başarı getirecektir. Maç yönetim kalitesini yüksek standartlara getirecek. Aynı zamanda hakemlerimize saygınlıklarını, futbol seyir zevkini artıracak uygulamadır” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantıya katılarak kendilerini onurlandırdığını anlatan Gümüşdağ, “Bu çok önemli günde bizi yalnız bırakmadınız. Emin olabilirsiniz ki sizin için çok önemli günlerde biz de, evet Sayın Cumhurbaşkanım, hep yanınızda olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

‘Yarışın içindeyiz’

Medipol Başakşehir kaptanı Emre Belözoğlu, Futbol Zirvesi’nde şampiyonluk yarışını da değerlendirdi. Karabükspor’a karşı 2 puan kaybetmelerinin ardından Beşiktaş’ın da Antalyaspor’a takıldığını hatırlatan deneyimli futbolcu, “Beşiktaş’la aramızda sadece 2 puan var. Hata yapmalarını bekleyeceğiz. Bu süreç kolay değil. Beşiktaş’a göre tecrübemiz az. Bu yüzden işimiz biraz daha zor gibi. Ancak ne olursa solsun sonuna kadar bu işin içinde olacağız. Sonuç ne olursa olsun bizim için çok değerli bir sezon oldu” yorumunu yaptı.

Yıldızlara plaket

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Futbol Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından yabancı misafirlerle de bir araya geldi. Erdoğan aralarında Marcel Desailly, Christian Vieri, Eric Abidal ve Les Ferdinand gibi unutulmaz futbol yıldızlarının yer aldığı yabancı katılımcılara günün anısına birer plaket verdi.

Başkan Dursun Özbek kısa süre için Emre’ye emanet ettiği kırmızı dosyayı elinde tutmuştu.

UEFA ile sıkıntımız yok