Galatasaray UEFA ile yeni anlaşma

UEFA ile yeni anlaşma

05.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Helsinki'de finansal fair play konusunda UEFA başkanı ile görüştü, gelecek dönem yapacaklarını ayrıntılı olarak masaya döktü.

UEFA ile yeni anlaşma

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte Finlandiya'ya giden başkan Dursun Özbek, burada Aleksander Ceferin’e sarı-kırmızılıların yol haritasını anlattı. Özbek, “Galatasaray artık UEFA’dan men gibi bir şey yaşamayacak”dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte UEFA Genel Kurulu’nun yapıldığı Helsinki’ye gitti, finansal fair play konusunda sıkıntı yaşamamak için UEFA Başkanı Ceferin ile görüştü.

Demirören’in aracılığıyla üst düzey bağlantılar kuran Özbek, UEFA ile yeni bir anlaşma yapacaklarını açıkladı. NTV Spor’a konuşan G.Saray Başkanı, “Daha önce birkaç hafta evvel Nyon’daydım. Orada ziyaret amacım, önümüzdeki sezondan itibaren UEFA ile bir anlaşma yapmaktı. Çünkü yol haritamızı UEFA’ya açmamız lazım, bir daha G.Saray’ın yaşadığı travmaları yaşamamak için. Bugün de seçim var, bütün UEFA yetkilileri buradaydı. Kendileri ile görüştüm ve çok memnun oldular. G.Saray artık UEFA’dan men gibi bir şey yaşamayacak. Anlaşmanın ön görüşmesini yaptık, eylül-ekim gibi bu anlaşma ile birlikte G.Saray önündeki dönemi çok daha uygun şekilde geçirecek” dedi.

Haberin Devamı

Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “UEFA kulüplere ceza vermek için yapılmış bir yer değil. Onların düzeni şeffaflık. Kur farkı, faizlerin yüksekliği, dolayısıyla ortaya çıkan büyük bir zarar var. Bunların FFP’ye uygun olarak düzenlenmesi gerekiyor. UEFA kuralları çok net. Herkesin bu temasları yapmasını tavsiye ediyorum. UEFA çok destekçi, yardım etmeyi çok istiyorlar.”

UEFA ile yol haritası yaptıklarını söyleyen Özbek, “Bizim bu sezon 65 milyon euro limitimiz vardı, onun içinde kalıyoruz. Önümüzdeki dönem de finansal durumu ortaya koyduğumuz zaman, yol haritası yapılacak. Benim amacım da G.Saray’ın yol haritasını yapmak, bu anlamda çok olumlu görüşmeler oldu” diye konuştu.

Dursun Özbek, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetici Mustafa Çağlar ile birlikte Helsinki’de bir araya geldi.

Yazarlar