AntalyaSpor UEFA'dan Antalyaspor'a Eto'o soruşturması!..

UEFA'dan Antalyaspor'a Eto'o soruşturması!..

21.12.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:

Antalyaspor'da Kamerunlu yıldız golcü Samuel Eto'o'nun Giresunspor maçında yedek kulübesinden takımı yönlendirmesi UEFA'nın dikkatini çekti. Eto'o'nun takımdaki pozisyonu hakkında bilgi isteyen UEFA'ya, maçın 18 kişilik kadrosunda yer alan golcünün, futbolcu olarak teknik sorumlu Mehmet Uğurlu'ya yardım ettiği yanıtı verildi.

UEFAdan Antalyaspora Etoo soruşturması..

Antalyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Giresunspor maçında yedek kulübesindeki Samuel Eto'o'nun takımı yönlendirmesi, UEFA'nın incelemesine takıldı. Antrenörlük belgesi bulunmayan Eto'o'nun saha kenarında yer alması oyuncu değişikliği ve futbolculara taktik vermesi, UEFA'nın dikkatini çekti.
UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Uğurlu'ya saha kenarında yardımcı olan Eto'o'nun takımdaki pozisyonu hakkında bilgi istedi.
TFF'den UEFA'ya yapılan yanıtta, maçın 18 kişilik kadrosunda yer alan yedek kulübesindeki golcünün, futbolcu olarak teknik sorumlu Mehmet Uğurlu'ya yardım ettiği kaydedildi.
ANTALYASPOR KULÜBÜ BAŞKANI GENCER: ''ETO'O AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ 'EVET' DEDİ''
Antalyaspor'da Yusuf Şimşek ile yolların ayrılmasının ardından teknik sorumlu Mehmet Uğurlu ile takımı maçlara hazırlayan Eto'o, yönetimin, hem futbolcu hem de antrenöre yardımcı olması yönündeki önerisine olumlu yanıt verdi. Yönetimin teklifi sonrası Trabzonspor maçından sonra ailesiyle görüşüp karar vereceğini belirten Eto'o, Başkan Gültekin Gencer ile dün toplantı yaptı.
Gültekin Gencer, Gaziantepspor maçı bitimine kadar Mehmet Uğurlu'nun, teknik heyet ve yardımcılarıyla takımı maça hazırlayacağını söyledi. Gaziantepspor maçı sonrası yönetim kurulu toplantısında hem kamp hem de teknik heyet planlamasına karar vereceklerini kaydeden Gencer, bu konuyla ilgili Eto'o ile geniş çaplı toplantı yaptıklarını söyledi.
''KARAR YÖNETİMİN
Yusuf Şimşek'in takımdan ayrılmasından sonra Eto'o'nun sadece futbolcu olarak sezon başından itibaren futbolcularla bir arada olduğu için birikim ve tecrübelerini paylaşıp, yardım ettiğini dile getiren Gencer, "Bu konuda Eto'o'nun düşüncelerini aldık. Bizim düşüncelerimizle Eto'o'nunkiler konusunda bu hafta görüşme ve çalışmalar yapacağız. Teknik direktör konusunda da çalışmalara başladık. Eto'o'nun pozisyonunun ne olacağını da buna göre karar vereceğiz. Eto'o yardım etmekten mutlu. Bu konuda vakit ayırıp ayıramayacağıyla ilgili ailesiyle görüşecekti. O konudaki da cevabı evet. Karar yönetim kurulumuzun" diye konuştu.
''FENERBAHÇE'Yİ YENMEK ZORUNDAYIZ''
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Ziraat Türkiye Kupası grup müsabakalarındaki 6 maçtan ikincisini, önümüzdeki çarşamba günü İstanbul'da Fenerbahçe ile oynayacaklarını hatırlattı. Grup lideri olmak istediklerini vurgulayan Gencer, "Fenerbahçe maçından puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Grup lideri olmak için bütün maçları kazanmak zorundayız. Bu düşünceyle Fenerbahçe maçına çıkıyoruz" dedi.
Fenerbahçe maçı sonrası ligdeki ilk devrenin son maçını Gaziantepspor ile oynayacaklarını ifade eden Gencer, Gaziantepspor maçına kırmızı-beyazlı takımı Mehmet Uğurlu'nun hazırlayacağını, maçtan sonraki yönetim kurulunda yeni teknik direktör hakkında görüşme yapacaklarını söyledi.
Gencer, Türkiye Spor Adamları Ödülleri'nde Eto'o'ya yılın transferi, kendisine ise onur ödülü verilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.