Skorer UEFA'dan final kanunları

UEFA'dan final kanunları

28.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Saray - Arsenal maçına gidecek taraftarlar için sert kurallar hazırlandı

UEFAdan final kanunları




UEFA, 17 Mayıs'ta Kopenhag'da oynanacak olan final maçı için Türkiye'den gelecek olan Galatasaray taraftarlarını uyaran bir broşür hazırladı.
Sarı - Kırmızılı kulübe yollanan broşürlerde maçı izlemeye gidecek olan taraftarın Parken Stadyumu'nda uyması gereken kurallar sıralanırken, alkol ve uyuşturucu kullanan taraftarların stada girmesinin yasaklanmasıyla, İngiliz holiganları için de en sert tedbir alınmış oldu.
UEFA hazırladığı bildiride belirttiği iki çarpıcı madde ile alkol ve bağımlı maddeler kullanan holiganlar konusundaki kararlılığını bildirdi. Birinci maddede "Sarhoş ya da uyuşturucu etkisindeki kişilerin stadyuma girmesine kesinlikle izin verilmeyecektir" ifadesi kullanılırken ikinci maddede ise "Kurallara uymayanlar Danimarka yasalarına göre cezalandıracaktır" denildi.

Taraftar önlemi

* Seyirciler, stat girişlerinde güvenlik ya da polisce aranacaklar.
* Maç başlamadan kısa süre önce kalabalık oluşmaması için taraftarların bir an önce yerlerine oturtulmaları sağlanacak.
* Herkes elindeki bilete göre tahsis edilen koltuklarda oturacak.
* Stat spikerinin anonslarına ve skorbordda yazılan talimatlara uyulacak.
* Uygunsuz davranışlarda bulunan seyirciler staddan çıkarılacak.
* Sahaya girenler staddan çıkarılacak,Danimarka yasalarına göre dava edilecek.
* Biletini kaybedene, ikinci bilet verilmeyecek

Yasak maddeler

* Şiddeti kışkırtabilecek bayrak, sembol, amblem ya da pankartlar.
* Büyük bayraklar ve sopaları, büyük şemsiyeler, gürültüye neden olacak müzik aletleri ya da aygıtlar.
* Yaralayıcı araçlar ve cisimler ile işaret fişekleri ve havai fişekler

Galatasaray kupayı alamaz

FRANSIZLAR’IN efsanevi oyuncusu Michel Platini, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nda final oynamasının çok büyük bir sürpriz olduğunu dile getirdi. Fransa’da, Galatasaray’ı sürekli izleme olanağı bulamadığını söyleyen Platini, Sarı - Kırmızılı takımımıza Kopenhag’daki final için şans tanımadı. Platini, Arsenal’in UEFA şampiyonluğu için tek aday olduğunu söyledi ve “Türk futbolunun ilerlediğini biliyorum. Ancak yaratabilecekleri en son başarıyı yakaladılar. Arsenal’ı geçemezler. Kesin favorim İngiliz takımı" diye konuştu.

Kupa Kopenhag’ta

GALATASARAY ile Arsenal’ın 17 Mayıs’ta müzelerine götürmek isteyecekleri UEFA Kupası, önceki gece Kopenhag Anakent Belediye Başkanı’na teslim edildi. Parken Stadı’nda önceki gece Danimarka ile İsveç arasında oynanan özel maç öncesi UEFA, Kopenhag Anakent Belediye Başkanı Jens Kramer Mikkelsen’e, Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Poul Hyldgaard ile birlikte kupayı teslim etti. UEFA Kupası töreni sırasında bütün tribünler Sarı - Kırmızı - Beyaz ve Lacivert renkte atılan konfetilerle süslendi.

Terim’den yemek

FATİH Terim, önceki gece Galatasaray muhabirleri için Kumkapı Çapari Restorant’ta bir yemek verdi. Terim ve teknik heyetin tam kadro katıldığı gece, Sarı - Kırmızılı hocanın hazırladığı sürprizlerle eğlenceye dönüşürken, sabahın erken saatlerine kadar devam etti. Sanatçı Ebru Yaşar ve oryantal Asena’nın da katıldığı gece de UEFA finaline ulaşmanın coşkusunu yaşanırken, Terim “Çok ararsınız beni çook" sözleri dikkat çekti.

Dünya, Hagi’yi Milliyet’ten öğrendi

DÜNYA basını, Galatasaray’ın ünlü Rumen yıldızı Hagi’nin sezon sonunda futbolu bırakacağı haberini Milliyet’ten öğrendi. Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, Milliyet’in konu ile ilgili dünkü haberini kaynak göstererek, “Milliyet gazetesi, kulübün önde gelen bir yöneticisinin ağzından Hagi’nin sezon sonunda futbolu bırakmayı planladığını yazdı" cümlesiyle Hagi’nin futbolu bırakacağını duyurdu. Reuters’in haberinde ayrıca, Romanya Futbol Federasyonu Mircea Sandu’nun, Hagi’yi, sezon sonunda futbolu bırakması halinde ünlü futbolcuyu Milli Takım antrenörlüğüne de getirmeyi planladığı ifade edildi.


Yazarlar