Euro2016 UEFA'dan Ruslar'a ceza! Bir daha olursa...

UEFA'dan Ruslar'a ceza! Bir daha olursa...

14.06.2016 - 14:15 | Son Güncellenme:

UEFA, Rusya'ya 150 bin euro para cezası kesti, ihraç kararını ise benzer olayların tekrar yaşanması halinde yürürlüğe koyacağını bildirdi.

UEFAdan Ruslara ceza Bir daha olursa...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Rusya ve İngiltere arasında Marsilya'da oynanan maç öncesinde çıkan olaylarla ilgili açılan soruşturma tamamlandı. UEFA Rusya Futbol Federasyonu'na 150 bin euro para cezası kesti ve buna benzer olayların EURO 2016 sırasında tekrarlanması durumunda Rusya'yı turnuvadan ihraç edeceğini bildirdi.

UEFA Rus taraftarların çıkardığı olaylarla ilgili açtığı soruşturmada, taraftarın ırkçı davranışları, meşale yakmaları ve şiddet hareketlerine vurguda bulunmuştu. İki takım taraftarı arasında çıkan kavgada 2'si ağır olmak üzere 8 taraftar yaralanmıştı.

Verilen kararın yalnızca Veledrome Stadı'nda çıkan olaylarla ilgili olduğuna dikkat çekilirken, Rusya'nın karara itiraz etme hakkının bulunduğuna da vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Mutko: Ceza çok ağır ama karara itiraz etmeyeceğiz

Rusya Spor Bakanı ve Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, UEFA'nın Rusya'ya verdiği ertelemeli ihraç cezasına itiraz etmeyeceklerini söyledi.
AA'da yer alan habere göre; Rus basınına yaptığı açıklamada, UEFA'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) B Grubu'nda İngiltere ile oynanan maçta statta çıkan taraftar olayları nedeniyle Rusya'ya ertelemeli ihraç ve 150 bin avro para cezası vermesini değerlendiren Mutko, "Verilen ceza çok ağır ama itiraz etmenin mantığı yok fakat neden takıma ceza verildi? Takımın ceza alacak bir suçu yok" ifadelerini kullandı.
Mutko, taraftarlar arasında meydana gelen şiddet olayları sonrasında polisin 29 Rus taraftarı sınır dışı etme kararını doğru bulduğunu belirterek, "Olayları doğru anlamamız gerekir. 29 kişi sınır dışı edilecek, demek ki onlar buraya futbol için gelmedi. Kimse kimseyi kanunsuz bir şekilde cezalandırmaya çalışmıyor. Ortamı germeden sakinleşmeliyiz. Ortada bir futbol bayramı var ve biz sadece kavgaları ve cezaları konuşuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada Rusya Futbol Federasyonunun, 11 Haziran'da İngiltere ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada Marsilya şehrindeki Velodrome Stadı'nda taraftarlarının ırkçı tezahüratları ve rahatsız edici eylemlerinden dolayı ertelemeli ihraç ve 150 bin euro para cezası aldığı bildirilmişti.
Turnuvanın sonuna kadar Rus taraftarların stat içerisinde aynı eylemleri tekrarlaması durumunda Rusya Milli Takımı'nın ihraç edileceği belirtilmişti.

Haberin Devamı