Futbol Ufuk Özerten'den hakem açıklaması!

Ufuk Özerten'den hakem açıklaması!

06.12.2013 - 12:26 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkanvekili Ufuk Özerten, maçlarda 6 hakem uygulamasıyla ilgili, "Çizgi hakemleri, orta hakemler arasından seçiliyor. Orta hakemler hep yardımcı hakemlerinden yardım alan insanlar. O yüzden yardım etme psikolojisine alışmaları biraz zaman alıyor. İnşallah bu sistem zamanla daha da oturacak" dedi.

Ufuk Özertenden hakem açıklaması

Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği (AEFCA) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin (TÜFAD) organize ettiği "Antrenörlerin Geleceğe Hakim Olmaları İçin Lider Olmaları Gerekir Sempozyumu"na katılan Özerten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de bu yıl uygulamaya başlanan 6 hakem uygulamasıyla ilgili değişikliğin yararları olduğu gibi sancıları da bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Uygulamanın yararlarının daha fazla olduğunu dile getiren Özerten, "Bu yıl bu sistemi ilk defa uyguluyoruz. Çizgi hakemleri, orta hakemler arasından seçiliyor. Orta hakemler, hep yardımcı hakemlerinden yardım alan insanlar. O yüzden yardım etme psikolojisine alışmaları biraz zaman alıyor. İnşallah bu sistem zamanla daha da oturacak" diye konuştu.

Futbolun üç neticeli bir oyun olduğuna değinen Özerten, sahasında oynayan takımın beraberlik ve mağlubiyeti kabul edemediğini kaydetti.

Türkiye'de hakemlere fazla yüklenildiğini savunan Özerten, şöyle devam etti:

"Ülke olarak bir takım şeyleri yenmemiz lazım. Önemli olan hakemlerin hata yapmaları değil, yanlış yapmamaları. Tespit ettiğimiz yanlış yok ama dünya futbolunda da bu tür hatalar oluyor. Hata yüzdesini en aza indirmeye çalışıyoruz. İnşallah istediğimiz gibi olur, kimse şikayet etmez."

Haberin Devamı

Özerten, bütün sektörde olduğu gibi futbolda da ithalatla ihracatın dengelenmesini istediklerini vurgulayarak, teknik adam ve futbolcu ihracatının artmasının ülke futbolunun ilerlediğinin göstergesi olacağını kaydetti.