ING Basketbol Süper Ligi Ufuk Sarıca'ya 2 maç ceza

Ufuk Sarıca'ya 2 maç ceza

11.01.2014 - 15:00 | Son Güncellenme:

TBF Disiplin Kurulu, Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca'ya 2 maç ceza verdi.

Ufuk Sarıcaya 2 maç ceza

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca'ya 2 maç ceza verdi.

Disiplin kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, Sarıca'ya, Beko Basketbol Ligi'nin 14. haftasında deplasmanda Uşak Sportif'e 82-77 yenildikleri maçın sonunda yardımcı hakeme yönelik küfürlü sözleri nedeniyle 2 maç men cezasının yanı sıra 3 bin lira para cezasının verildiği bildirildi.

Bu arada taraftarının küfürlü tezahüratları sonucunda anons yapılması ve maçın duraksaması nedeniyle Uşak Sportif Kulübü de 2 bin lira para cezası aldı.

Haberin Devamı

KARŞIYAKA'DAN CEZA TEPKİSİ

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, başantrenör Ufuk Sarıca'ya verilen 2 maçlık cezanın, dün akşam açıklanmasına tepki gösterdi.

Basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başantrenörleri Ufuk Sarıca'ya disiplin kurulu tarafından verilen 2 maçlık cezayı, hayretle karşıladığını ifade etti.

Disiplin kurulunun verdiği cezanın dün akşam saat 6'da kendilerine tebliğ edilmesine tepki gösteren Ustaoğlu, "Böyle bir cezayı daha önce görmedik. Ceza cuma akşamı açıklandığı için bu cezaya en erken pazartesi günü itiraz edebileceğiz. Bu nedenle Ufuk Sarıca, bu akşamki Aykon TED Ankara Kolejliler maçında sahada olamayacak" dedi.

Can Altıntığ'ın da bu akşam sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceğini kaydeden Ustaoğlu, ayrıca Leo Lyons'ı da sporfi beklentilerini karşılamadığı ve disiplinsiz hareketler, nedeniyle kadro dışı bıraktıklarını bildirdi.

Yazarlar