Fenerbahçe son 10 yılda yabancı transferi konusunda çok gelişti, ama Kuyt hamlesinin bu dönemin de zirve noktalarından biri...

Fenerbahçe son 10 yılda yabancı transferi konusunda çok gelişti, ama Kuyt hamlesinin bu dönemin de zirve noktalarından biri olduğunu kaydetmek gerek. Yürekli, çalışkan ve kariyerli Kuyt, Süper Lig’de olduğu için hepimizin mutluluk ve gurur duyacağı türden bir yıldız.


32 yaşında Süper Lig’e geliyor, ama onda ciddi bir yaşlanma emaresi gördüğümü söyleyemem. 13 sezondur her yıl istikrarlı olarak en az 35 maç sahada kalan, kolay kolay sakatlanmayan, olağanüstü iş disiplini olan bir adam. Bazı özellikleri Elmander’e benziyor, hücum prese liderlik eder, her maç Lig TV koşu istatistiklerinde ilk 3’te olur. Volkan’ın degajlarını arkadaşlarına hep o indirir. Tek eksiği teknik kapasitesi, ama çalışkanlığıyla da onu kapatabilen bir adam.

Haberin Devamı


Fenerbahçe (Alex’li) 4-4-1-1 oynarsa da, (Alex’siz) 4-3-3 oynarsa da sağ kanadı ona emanet eder. Stili 4-3-3’e daha uygun, ama dörtlü orta sahada da defansif özellikleri nedeniyle sırıtmaz. Gerektiğinde en uçta oynar; böylece Fenerbahçe’nin kadrosunda Sow-Semih dışında üçüncü bir santrfora gerek kalmayabilir.


Kuyt eğer çok büyük bir talihsizlik yaşamaz, son 10 yıl yaptıklarını, Fenerbahçe’de de yapmaya devam ederse sarı-lacivertli taraftarın kalbinde Van Hooijdonk’un, Uche’nin, Schumacher’in yanında bir yer edinmeye aday olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

KUYT'IN 2011-2012 SEZONUNDA ATTIĞI GOLLER:

İŞTE DİRK KUYT: