Haberin Devamı

6 ay önce play-off turunda Ukrayna’yı ancak hakem yardımı ile alt ederek turnuvaya gelen Fransa, belki de büyük futbol ülkeleri içinde en iyi kurayı çekti ve talih bu kez onların yanında gözüküyor. Eğer Honduras-İsviçre-Ekvador’u alt edebilirlerse son 16’da muhtemel Arjantin tehdidinden de kaçmış olacaklar. Herhalde Deschamps ve Fransız Milli Takımı’nın halkın gözündeki kötü imajını düzeltmek için bundan iyi bir fırsat olamazdı.
Deschamps’ın 2010’da rezil olan takıma göre en büyük şansı elinde kendisi gibi yürekli üç orta saha yıldızının olması: Pogba, Cabaye ve Matuidi, bugün birçok büyük futbol ülkesini kıskandıracak düzeyde enerjikler. Ribery ve Benzema’nın böyle bir orta sahanın önünde enerjilerini daha ekonomik kullanma ve ülkelerine borçlarını ödeme şansları var. Doğrusu Nasri de böyle bir üçlünün önünde yeteneklerini gösterebilirdi gibi geliyor bana.
İsviçre koçu Ottmar Hitzfeld’in sıfır esneklikle “her pozisyona orijinal iki oyuncu” kanunu, Kasami ve Eren’i Brezilya dışına itti, Ziegler’i kupaya götürüyor. Oysa sadece bir aylık bir kupada kadro esnekliği, Hitzfeld’in işine yarayabilirdi.
Yıldız adayım: Josip Drmic... 1992 doğumlu Hırvat kökenli İsviçreli santrfor, bu sezon küme düşen Nurnberg’de parladı. Yeni yılda Eren Derdiyok’la yolları ayıran Bayer Leverkusen forması giyecek ve Şampiyonlar Ligi macerası öncesi kendinden Dünya Kupası’nda söz ettirmeye hazırlanıyor.
En etkili eksik: Samir Nasri... 2010 Dünya Kupası’nda Domenech gibi garip bir adam... 2012’de üç maç ceza... 2014’te meşhur Ukrayna play-off ilk maç faciasının bedeli... Ve 26 yaşında muhtemel iki Dünya Kupası fırsatını peş peşe kaçırmak. Gerçekten genç bir yıldız için zor olmalı.
Muhtemel sürpriz: Meksika’yı deplasmanda yenip turnuvaya direkt bilet kazanan Honduras’ın tarihindeki ilk Dünya Kupası galibiyetini alması sürpriz sayılmaz.