Arsenal, Giroud’nun yerine Cavani-Falcao’yu alamazsa ileri uçta Alexis’e kalacak gibi. Sakatlıklarla boğuşan Dortmund’un umudu Immobile sezona kötü başladı. Galatasaray’da Drogba’nın ardında büyük bir boşluk duruyor. 1 Eylül’de transfer bittiğinde gol sorununu çözen bir adım öne geçer

Geçtiğimiz hafta Everton maçında 90’da Giroud kafa golünü attığında Wenger’in aslında yeni sezon planları şekillenmişti. Giroud, Sanogo ve Campbell’la bu sezonu götürecek, becerebilirse bir stoper kadrosuna katacaktı. Ama golden dakikalar sonra Giroud’nun sakatlığının ciddi olduğu anlaşılınca planlar değişti: Arsenal şu anda fantastik bir hamleyle Cavani ve Falcao’ya, ya da daha mütevazı bir hamleyle Welbeck’e gidecek. Tutucu Wenger bu oyuncuları istediği koşullara getiremezse, Galatasaray karşısına da Beşiktaş önünde olduğu gibi en uçta Alexis’le çıkacak. Ve o zaman bence Galatasaray’ın şansı bir kademe daha fazla olacak.
Wenger aynı ikilemi geçen yıl da yaşamıştı, taraftarın olağanüstü “harca” baskısına rağmen bir santrfor daha almayı reddetmişti. Bu yıl İngiltere’nin en pahalı bilet fiyatlarına yüzde 3 daha eklediler, Puma’yla rekor bir forma anlaşması yaptılar. Ve dileriz bu kez de Wenger harcama kararı verip, Paris’te mutsuz olan Cavani’yi ikna etmez.

Arsenal-Borussia Dortmund ilişkisi
Arsenal’in bir diğer sorunu savunmanın göbeğindeydi ve iddialara göre Dortmund’lu Hummels veya Sokratis’le ilgileniyordu. Artık Klopp’un gruptaki direkt rakibine stoperlerinden birini vermesi daha zor. Savunmada sakatlar Hummels ve Schmelzer’in yokluğunda Piszczek-Sokratis-Ginter-Durm dörtlüsünün çözülmesi sadece 8 saniye sürdü! Klopp’un esas başını ağrıtan bölgeyse orta saha. Zira İlkay, Nuri ve Bender uzun zamandır sakat. Kirsch iki ay daha yok. Eğer Klopp eski oyuncusu Kagawa, Schneiderlin, Blindya da Guarin’i oraya getiremezse, orta sahada da özellikle defansif boşluğu dolduramayacaklar.
Bundesliga’nın ilk maçında Leverkusen önünde gol bulamadılar ama 10 numara Reus, hücum ikilisi Aubameyang ve Immobile düşüncesi, bu sezon çok skor yapmaya yönelik gibi. Immobile çok kötü başladı sezona. Ama eğer Reus bir son dakika sürpriziyle gitmezse, sadece bu grubun değil bu turnuvanın da kilit adamlarından. Muhtemelen şu anda Wenger’le Arteta, Prandelli’yle de Melo, bu özel adamı nasıl durduracakları konusunda şakalaşmaya başlamışlardır bile!
Sadece Galatasaray ya da Arsenal’in değil, sezon başında Dortmund’la oynayacak her takımın şansı, Nuri-İlkay-Bender’in yokluğunda karşılarında Jojic-Kehl gibi yenilebilir bir orta saha bulmuş olmaları olacak. Ve amaç da bu orta sahayı yenip, Reus’a top geçirmemek olmalı.

Haberin Devamı

Anderlecht markette!

Haberin Devamı

Enteresandır, Arsenal’in Dortmund’un savunma oyuncularıyla ilgilendiği gibi, Dortmund da Anderlecht’li merkez oyuncusu Tielemans’ın peşindeydi düne kadar. 17’lik süper yıldızla beraber Anderlecht’li diğer oyuncuların da bu gruptaki önemli amaçlarından biri sanırım daha iyi liglere transfer yapmak olacak. 19 yaşındaki santrfor Mitrovic, takımı, Belçika Süper Kupası’nda Lokeren’i 2-1 mağlup ederken yine tabeladaydı...
Anderlecht koçu Besnik Hasi de Klopp gibi çift santrforla oynuyor ve Mitrovic’le Cyriac dışında Matias Suarez gibi harika bir de forvet alternatifine sahip. Ama geçen yılki Şampiyonlar Ligi hezimetlerine de bakarak Anderlecht, 4. torbadan çekilebilecek iyi bir alternatifti. Zira kura anında Monaco topu Sanchis’in elindeyken Fransız devinin yüzde 33 ihtimalle Galatasaray’la eşleşmesi söz konusuydu. Ve o yüzde 33, bu grubun kaderini tümden değiştirebilirdi.

Haberin Devamı